Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Hoe steun ik Alzheimer Nederland via de VriendenLoterij?

Met een lot maak je elke trekking kans op prachtige prijzen bij de VriendenLoterij! Opzeggen kan op elk gewenst moment. Een lot kost € 14,00  per trekking. Om Alzheimer Nederland te steunen, koop je een lot en kies je Alzheimer Nederland als het doel dat je wilt steunen. Tenminste 40% van je lot wordt dan direct aan ons geschonken.

Vriendenloterij bingo logo

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de VriendenLoterij maken deelnemers tijdens de wekelijkse Bingotrekking kans op de hoofdprijs van 100.000 euro, en nog vele andere mooie (geld)prijzen. Daarbij hebben deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. Inmiddels spelen 650.000 deelnemers mee voor 46 goede doelen en bijna 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 969 miljoen euro aan goede doelen geschonken.

Waarom doneren aan Alzheimer Nederland?

1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Voor vrouwen is dit zelfs 1 op 3. Dementie raakt ons allemaal. Daarom moeten we ons samen inzetten voor een toekomst zonder deze ziekte. Die toekomst lijkt steeds dichterbij te komen: vooraanstaande wetenschappers verwachten dat zij binnen 10 jaar kunnen weten hoe we dementie genezen of voorkomen. Daar is veel onderzoek voor nodig. Met jouw bijdrage help je ons om dit belangrijke onderzoek te financieren en kunnen wij ondersteuning bieden aan de mensen die nu met dementie te maken krijgen. Help je mee?