Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Hoe steun ik Alzheimer Nederland via de VriendenLoterij?

Met een lot maak je elke trekking kans op prachtige prijzen bij de VriendenLoterij! Opzeggen kan op elk gewenst moment. Een lot kost € 15,25  per trekking. Om Alzheimer Nederland te steunen, koop je een lot en kies je Alzheimer Nederland als het doel dat je wilt steunen. Tenminste 40% van je lot wordt dan direct aan ons geschonken.

Waarom doneren aan Alzheimer Nederland?

1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Voor vrouwen is dit zelfs 1 op 3. Dementie raakt ons allemaal. Daarom moeten we ons samen inzetten voor een toekomst zonder deze ziekte. Die toekomst lijkt steeds dichterbij te komen: vooraanstaande wetenschappers verwachten dat zij binnen 10 jaar kunnen weten hoe we dementie genezen of voorkomen. Daar is veel onderzoek voor nodig. Met jouw bijdrage help je ons om dit belangrijke onderzoek te financieren en kunnen wij ondersteuning bieden aan de mensen die nu met dementie te maken krijgen. Help je mee?

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.   
 
Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 135 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze dagjes en avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim € 2,1 miljard.  
 
De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).