Eenmalige donateurshow voor dementie zaterdag 21 oktober bij SBS

Presentatoren show

Irene Moors, Jeroen van de Boom en Kees Tol presenteren zaterdagavond 21 oktober de eerste en enige uitzending van Onvergetelijke herinneringen. Een donateurshow die draait rondom Alzheimer en dementie, in samenwerking met Alzheimer Nederland.

In de SBS-studio ontvangen ze mensen met dementie en hun familieleden en mantelzorgers. Samen kijken ze terug op hun herinneringen. Die herinneringen worden tijdens de show opnieuw tot leven gebracht tijdens verrassingen. ‘Van een bijzondere uitvoering van 'hun' liedje tot het samenbrengen van mensen die in het verleden een belangrijke rol hebben gespeeld’, zo valt te lezen op de site van SBS.

Met deze show en de portretten van de alzheimerpatiënten komen kijkers meer te weten over de ziekte en hoe het iemands leven kan veranderen en beïnvloeden. Niet alleen zijn er rapportages, verrassingen en portretten van patiënten, ook zijn er optredens. Zo praten Irene en Jeroen met professoren en wetenschappers over het belang van dementieonderzoek en de vooroordelen die er over alzheimer zijn.

Tevens zijn er enkele bekende Nederlanders die hun verhaal doen over dementie, omdat ze het bijvoorbeeld van dichtbij hebben meegemaakt bij een dierbare. Kees Tol staat ondertussen in het callcenter, waar mensen naar toe kunnen bellen voor donaties aan Alzheimer Nederland.

Onvergetelijke herinneringen is zaterdag 21 oktober van 20.30 tot 22.30 uur te zijn bij SBS. Wilt u ook doneren? Dat kan via onderstaande knop:

Doneren

Klik op de knop om het Youtube filmpje m.b.t. onvergetelijke herinneringen te bekijken:

Onvergetelijke herinneringen

 

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door