Feestelijke opening Zorgcafé Dementie Midden Drenthe

Zorgcafé Dementie Midden Drenthe

Het eerste Zorgcafé Dementie Midden Drenthe was druk bezocht met bijna 100 belangstellenden.

Wethouder Dennis Bouwman van de gemeente Midden Drenthe gaf het startsein door het openen van een parasol. Deze was kunstzinnig bewerkt met het symbool van Alzheimer Nederland  “Vergeet- Mij –Niet.” door kunstenares Jacqueline Zwiebel.

Hierna nam  Frans van Dorst,voorzitter van Alzheimer Drenthe, het woord. Hij  vertelde de aanwezigen dat het eerste Alzheimer Café 20 jaar geleden door Beré Miesen is opgericht. Het is een plek waar mensen met dementie, hun naasten, professionals en belangstellenden informatie kunnen krijgen en in gesprek gaan met elkaar. Het voorziet duidelijk in een behoefte, want het aantal Alzheimer Cafés neemt nog steeds toe. In de dorpen Smilde, Beilen en Westerbork gaan de bijeenkomsten verder in samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling Drenthe onder de naam van Zorgcafé Dementie Midden Drenthe. 

Vervolgens nam gastspreker, onderzoeksjournaliste en ervaringsdeskundige Stella Braam de aanwezigen mee op reis  door de wereld van Alzheimer. Ze heeft een boek geschreven over haar vader die te horen kreeg dat hij de ziekte van Alzheimer heeft.  Ze nam de aanwezigen mee in haar ontroerende verhaal over haar vaders worsteling met de ziekte,onbegrip, het machteloze gevoel van zowel haar vader als van haar en de familie. Stella’s verhaal gaf veel herkenning bij de aanwezigen.  

Het volgende Zorgcafé Dementie Midden Drenthe vindt plaats op donderdag 5 oktober in locatie De Driemaster te Smilde. Aanvang 19.30 uur. Het thema is Dementie en Vergeetachtigheid.

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door