Fietstocht 2bike4alzheimer 23 en 24 september 2017

Fietstocht 2bike4alzheimer 23 en 24 september 2017

Fietstocht 2bike4alzheimer 23 en 24 september 2017

Wat is 2bike4alzheimer?

2bike4alzheimer is een 400 kilometer non-stop estafette fietstocht. Samen met je teamleden zit je 24 uur in het zadel en fietsen jullie in een etmaal vijf etappes van 80 kilometer. De tocht wordt in teamverband gefietst, waardoor dit event ideaal is om samen met je familie, vrienden, of collega’s aan mee te doen! Bedrijven kunnen het event gebruiken om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen, of als een vorm van teambuilding voor hun medewerkers.

Team
Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 deelnemers: 4 of 6 fietsers en 1 chauffeur/verzorger. Je kunt dus met 4, 5, 6 en 7 personen meedoen aan 2bike4alzheimer. Samen met een teamlid fiets je op een tandem of in duo’s op een eigen fiets. Er zijn steeds 2 teamleden aan het fietsen. Hoewel een goede basisconditie aan te raden is, bepaal je zelf hoe zwaar de tocht is: als je team uit 4 personen bestaat, zit je vaker op de fiets. Normaal gesproken fietsen de deelnemers steeds in duo’s een etappe, waarna ze bij de start-/finishlocatie van fietsers wisselen. Het is ook mogelijk een chauffeurs mee te nemen. Je kunt dan bijvoorbeeld ook halverwege een etappe van fietsers wisselen.  

24 uur - 400 km
Samen met je team fiets je binnen 24 uur de in totaal 400 kilometer lange route. De 5 etappes rondom Amersfoort worden in estafettevorm afgelegd. Je fietst steeds in duo’s, op een tandem óf op een normale fiets. De start, doorkomsten en finish zijn op dezelfde locatie: het Eemklooster in Amersfoort. 

Unieke route
De route van 2bike4alzheimer is uniek en heeft de vorm van een vergeet-mij-nietje. De vijf fietslussen van 80 kilometer vormen op de kaart een vergeet-mij-nietje. Door deze route te fietsen laten we zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. Tegelijkertijd draag je bij aan de bewustwording rondom de ziekte en de hoop op een oplossing. 

Fiets of tandem
Je kunt op een eigen fiets, maar ook op een tandem meedoen. Deze tandem staat voor samenwerking én afhankelijkheid. Omdat mensen met dementie en hun naasten 24 uur per dag geconfronteerd worden met de gevolgen van de ziekte, duurt de tocht 24 uur. En door ’s nachts te fietsen ervaar je hoe het is als je niet meer precies weet waar je bent, iets wat mensen met dementie ook kan overkomen. 

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld per team bedraagt € 75 (incl. koffie/thee bij aankomst, avondmaaltijd, ontbijt en veiligheidshesje) en betaal je na aanmelding direct middels iDeal. Daarnaast verwachten wij dat je samen met je team minimaal € 1.000 aan sponsorgeld ophaalt. Alle opbrengsten komen volledig ten goede aan onderzoek naar de verspreiding van schadelijke eiwitten van de ziekte van Alzheimer.  

Schrijf je in!
Wil je meedoen? Schrijf je dan nu in met een team van 4 tot 7 personen. Stem af wie de teamcaptain is. De teamcaptain meldt het team aan via 'Doe mee' en voegt daarna de overige teamleden toe.  Ga jij de uitdaging met ons aan? 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door