Uw eigen fonds op Naam

Heeft u de gevolgen van dementie van dichtbij meegemaakt, wilt u gericht bijdragen aan oplossingen voor de ziekte en een speciale bestemming geven aan uw schenking? Met een Fonds op Naam heeft u een eigen fonds binnen Alzheimer Nederland. Een mooie manier om naar eigen wens uw schenking te besteden en bij te dragen aan een toekomst zonder dementie. 

Wilt u in liefdevolle herinnering aan een dierbare bijdragen met een Fonds op Naam? Dan kunt u een In Memoriam Fonds oprichten ter nagedachtenis. 

Schenking met een speciale bestemming

Een Fonds op Naam is een schenking voor een specifiek doel binnen Alzheimer Nederland, vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Bij een Fonds op Naam bepaalt u zelf de bestemming van uw schenking. Zo draagt u op een heel persoonlijke wijze bij, naar eigen wens of de wens van een dierbare. Met het fonds kunt u bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek naar een specifieke vorm van dementie mogelijk maken, onderzoek naar medicijnen of de Alzheimer Cafés ondersteunen. We bespreken graag de mogelijkheden die aansluiten bij uw persoonlijke wensen en betrokkenheid. 

U bepaalt zelf de naamgeving van het fonds en de hoogte en frequentie van de betalingen. Voorwaarde is dat de totale schenking minimaal 50.000 euro bedraagt. Het bedrag kunt u in een keer of in delen overmaken. Bijvoorbeeld met een periodieke schenking  van 10.000 euro per jaar gedurende vijf jaar. Zo profiteert u optimaal van belastingvoordeel. Het is ook mogelijk om samen met familie of vrienden bij te dragen aan een gezamenlijk Fonds op Naam. Of een In Memoriam Fonds op te richten in liefdevolle herinnering aan een dierbare. U kunt een Fonds op Naam ook vastleggen in uw testament.   

10 voordelen van een eigen Fonds op Naam

✔ U draagt persoonlijk en effectief bij aan een toekomst zonder dementie.
✔ U bepaalt zelf de naam en bestemming van het fonds. 
✔ U bepaalt zelf de looptijd van de bestedingen uit het fonds. 
✔ U ziet welke projecten dankzij uw fonds gerealiseerd worden. 
✔ U profiteert van fiscale voordelen; uw schenking is aftrekbaar. 
✔ U kunt anoniem schenken (voor de buitenwereld). 
✔ U ontvangt heldere rapportages van de bestedingen uit het fonds. 
✔ Over uw schenking is Alzheimer Nederland geen schenk- en of erfbelasting verschuldigd. 
✔ Alzheimer Nederland beheert voor u het fonds, u heeft geen administratieve rompslomp. 
✔ Een Fonds op Naam is eenvoudig op te richten.

Afstemming wensen en oprichting Fonds op Naam

Overweegt u te schenken via een Fonds op Naam ? We gaan graag met u in gesprek om wederzijds kennis te maken en uw wensen, verwachtingen en de mogelijkheden bij Alzheimer Nederland te bespreken. De bestemming, naam en looptijd van het fonds worden met u afgestemd, de hoogte van de schenking en hoe u op de hoogte wilt blijven van de bestedingen. Al deze afspraken worden vastgelegd in een schriftelijke Fonds op Naam overeenkomst. U kunt de schenking overmaken als eenmalige gift, of vastleggen in een jaarlijkse periodieke schenking overeenkomst. Indien u kiest voor een Fonds op Naam in uw testament, dan kunt u bij de notaris de gemaakte afspraken in uw testament vast laten leggen. 

Persoonlijk contact
Heeft u vragen, wilt u vrijblijvend advies of een afspraak maken? U kunt contact opnemen met Caroline van Gein, adviseur bijzondere giften. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 033-303 25 61 of per e-mail naar c.vangein@alzheimer-nederland.nl. 

Andere mogelijkheden om de oplossing dichterbij te brengen

Grote gift doneren 

Steeds meer mensen krijgen met dementie te maken. En er is nog geen geneesmiddel. Maar er is wel hoop! Onze donateurs brengen een toekomst zonder dementie iedere dag een stap dichterbij. Samen maken we het verschil, nu en in de toekomst.  

Doneer nu

Gericht doneren voor onderzoek

Wilt u met een eenmalige grote gift gericht bijdragen aan oplossingen? Maak dan meer onderzoek naar dementie mogelijk zodat grotere stappen worden gemaakt. Bekijk hoe u gericht kunt doneren voor onderzoek.  

Doneer voor onderzoek 

Structureel doneren met belastingvoordeel 

Met een periodieke schenking doneert u minimaal 5 jaar eenzelfde jaarlijks bedrag. Daarmee maakt u meerjarige (onderzoeks)projecten mogelijk. En, u profiteert optimaal van belastingvoordeel. Lees meer over de voordelen van periodiek schenken. 

Schenken met belastingvoordeel

quote elke 12 minuten klein_0.png

Uw bijdrage helpt!

1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Bij vrouwen is dit zelfs 1 op de 3. Dankzij onze donateurs kunnen we meer onderzoek mogelijk maken én mensen met dementie en hun naasten ondersteunen.

  • We bieden informatie en advies en komen op voor betere zorg
  • We investeerden sinds 1993 veertig miljoen euro in wetenschappelijk onderzoek
  • We verwachten binnen 5 jaar grote doorbraken in preventie en behandeling van dementie

Praktische informatie

U kunt op eenvoudige en veilige wijze online doneren of uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL 13 INGB 0000 0025 02 t.n.v. Alzheimer Nederland. Vermeld u dan ook uw contactgegevens? Dan kunnen wij u bedanken en op de hoogte houden van de besteding van uw gift.  

Als donateur ontvangt u drie maal per jaar ons magazine ALZ en ons verkort jaaroverzicht. 

U wordt tevens twee keer per jaar uitgenodigd voor een donateursbijeenkomst met lezingen door onderzoekers. 

Alzheimer Nederland is een ANBI en hoeft als zodanig geen erf- of schenkbelasting te betalen.

Fiscaal nummer (RSIN): 0096.05.393

Bekijk ook ons CBF-erkenningspaspoort van het Centraal Bureau Fondsenwerving en Alzheimer Nederland heeft het Privacy Waarborg