Geld inzamelen

Geld inzamelen is een prachtige manier om een goed doel te steunen. Koppel het aan iets wat je leuk vindt of aan een bijzondere gelegenheid. Vier je bijvoorbeeld je verjaardag of een huwelijksjubileum en heb je geen verlanglijstje? Zamel dan eens geld in door een donatie te vragen voor een goed doel.

Ideeën om geld in te zamelen

Geld inzamelen kan op veel verschillende leuke manieren. Wil je de handen uit de mouwen steken? Of ga je liever een sportieve uitdaging aan? Kies een aanpak die het beste bij je past. We hebben alvast wat leuke ideeën voor jouw inzamelingsactie op een rij gezet:  

 • Creatief: armbandjes, sleutelhangers of knuffels maken
 • Culinair: koken/bakken en je producten verkopen
 • Sportief: doe mee aan de Vierdaagse van Nijmegen, de HerinneringenRit, doe mee aan een sponsorloop
 • Muzikaal: maak muziek op Koningsdag of het dorpsfeest
 • Praktisch: heitje voor een karweitje, lege statiegeldflessen inzamelen, spullen verkopen op een rommelmarkt
 • Tijdens een feest: je kunt je gasten om een donatie vragen, bijvoorbeeld via onze giftbox
 • Via crowdfunding: start een inzamelingsactie via een crowdfundingplatform

> Bekijk meer ideeën om geld in te zamelen op onze actiewebsite

 

 

Tips voor het inzamelen van geld

1. Maak het persoonlijk

Geld_inzamelen_persoonlijk.jpg

Houd je van koken? Ben je graag creatief bezig? Of ga je graag een sportieve uitdaging aan? Je vergroot je succes door een manier van geld inzamelen te kiezen die bij jou past. Je enthousiasme werkt aanstekelijk en brengt mensen in beweging.

Heb je een persoonlijke reden om een geldinzamelingsactie te starten? Deel dit verhaal met anderen. Bijvoorbeeld via jouw eigen actiepagina, in je actiemails, je berichten op social media en in je Whatsapp groepsgesprekken.

2. Laat je actie opvallen

materialen_geld_inzamelen.jpg

Hoe meer jouw actie opvalt, hoe meer aandacht én donaties je krijgt. Zet je inzameling dus in de schijnwerpers: maak online bekend dat je geld inzamelt en zorg voor zichtbaarheid met promotiemateriaal.

Kom je in actie voor Alzheimer Nederland? Dan helpen we je graag met onze giftboxen, t-shirts, vlaggen, banners, spandoeken, beachflags en andere promotiematerialen. Samen maken we jouw actie tot een succes.

3. Doe het samen

Geld_inzamelen_samen.jpg

Kom samen met vrienden, familie, collega’s, buren of kennissen in actie voor een goed doel. Dit is niet alleen gezelliger, maar samen heb je ook een groter netwerk en kun je meer bereiken.

Een sponsor zoeken

Je netwerk is vaak groter dan je denkt. Je vindt sponsoren bijvoorbeeld via:

 • Familie
 • Vrienden
 • Collega’s
 • Het bedrijf waar je werkt
 • Buren
 • Je vereniging

Vergeet ook je online netwerk niet. Je kunt een sponsor zoeken via social media, Whatsapp of door een mail of nieuwsbrief rond te sturen.

 

Een goed doel steunen als bedrijf

bedrijf_geld_inzamelen.jpg

Ook als bedrijf is het mogelijk om in actie te komen voor een goed doel. Is er bijvoorbeeld een jaarlijkse sportdag? Of staat er een spinning marathon, hardloopwedstrijd of voetbaltoernooi op de planning? Zet deze evenementen dan eens in het teken van Alzheimer Nederland. Zo wordt het niet alleen een gezellige sportieve dag met collega’s, maar zetten jullie je tegelijkertijd in voor een toekomst zonder dementie.

Liever op een andere manier bijdragen? Je kunt bijvoorbeeld geld inzamelen bij een pensionering of tijdens het bedrijfsjubileum. Of organiseer een evenement dat aansluit bij je organisatie, zoals een veiling, culinair evenement of een boekenverkoop. Alle initiatieven zijn van harte welkom.

Lees meer over steunen als bedrijf

Lopende acties 

meedoen_bestaande_actie.jpg

Wil je meedoen aan een bestaande actie? Geweldig dat je zo geld wilt inzamelen. Er zijn veel inzamelingsacties waar je aan kunt deelnemen. Denk aan de Vierdaagse van Nijmegen, een mudrun of de HerinneringenRit, het fietsevenement van Alzheimer Nederland.

Bekijk onze lopende acties

De Giftbox

giftbox.jpg

Wil je geld inzamelen tijdens bijvoorbeeld een feest, actie of uitvaart? Bestel dan onze gratis giftbox. Hiermee kunt u op bijzondere wijze een donatie vragen voor een toekomst zonder dementie. Er zijn drie varianten beschikbaar. 

Bestel een giftbox

Geld doneren

doneren.jpg

Heb je al geld ingezameld voor Alzheimer Nederland en wil je dat doneren? Geweldig! Met jouw bijdrage kunnen we wetenschappelijk onderzoek financieren, hulp en ondersteuning verlenen en de dementiezorg verbeteren. 

Doneer je opbrengsten

Geld inzamelen voor Alzheimer Nederland: hier doe je het voor

quote elke 12 minuten klein_0.png

1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Bij vrouwen is dit zelfs 1 op de 3. Dankzij jouw inzamelingsactie kunnen we meer onderzoek mogelijk maken én mensen met dementie en hun naasten ondersteunen.

 • We bieden informatie en advies en komen op voor betere zorg
 • We investeerden in 2017 vijf miljoen euro in wetenschappelijk onderzoek
 • We verwachten binnen 5 jaar grote doorbraken in preventie en behandeling van dementie