Praten over dementie met lotgenoten lucht op en levert vaak ook praktische tips op. Er bestaan verschillende gespreksgroepen. Alle gespreksgroepen staan onder leiding van professionele hulpverleners.

Gespreksgroepen voor familie en mantelzorgers van mensen met dementie

Informeer bij een regionale afdeling van Alzheimer Nederland voor de gespreksgroepen en Alzheimer Cafés in uw regio.​​​​ Klik hier voor een overzicht van gespreksgroepen (familiegroepen) in Vlaanderen voor familieleden en mantelzorgers van mensen met (jong)dementie.

Gespreksgroepen voor jonge mensen met dementie en hun omgeving

Mensen met dementie op jonge leeftijd vragen om zorg en zorgvoorzieningen die passen bij hun levensfase. Voor hen hebben wij een overzicht samengesteld met instellingen die specifieke zorg bieden aan jonge mensen met dementie en hun partners en kinderen.

Bekijk het overzicht

 

Online lotgenotengroep voor kinderen van jonge mensen met dementie

Voor kinderen van jonge mensen met dementie is er op het forum van Alzheimer Nederland een mogelijkheid in contact te komen met andere jongeren. In overleg worden er bijeenkomsten gepland.

Ga naar het forum

 

Alle gespreksgroepen in uw buurt

Informeer bij een regionale afdeling van Alzheimer Nederland voor de gespreksgroepen en Alzheimer Cafés in uw regio.

Mensen met dementie aan het woord

Wij vinden het belangrijk om mensen met dementie een stem te geven. Als wij voor hun belangen willen opkomen, moeten wij weten hoe zij het leven met dementie ervaren. Daarom hebben wij de Adviesraad dementie opgericht. De adviesraad bestaat uit mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Deze groep komt vijf keer per jaar bij elkaar.

Meer informatie