Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Activiteiten voor aan de eettafel

Activiteiten om buitenshuis te doen

Activiteiten om binnenshuis te doen

Activiteiten voor in de keuken

Tips

Meer effect

Doe het samen! In kleine groepjes van 5 a 7 personen werkt ook het samenwerken en samen praten mee aan het stimuleren van de hersenen. Doe het regelmatig! Onderzoek naar activiteiten bij dementie laat al effecten zien bij 2 maal per week drie kwartier oefenen.

Meer lezen

Onderzoek toont aan dat het actief houden van de hersenen heel belangrijk is. In het artikel "De hersenen stimuleren helpt bij dementie" lees je daar meer over. Deze pagina bevat ook tips voor mantelzorgers en begeleiders van mensen met dementie in dagbehandeling en verpleeghuis.

Wil je liever printen?

De hersenen aan het werk zetten heeft een positief effect op mensen met dementie. Het aloude 'rust, roest' geldt dus ook voor dementie. Veel patiënten en mantelzorgers hebben echter moeite met het vinden van activiteiten. Daarom heeft Alzheimer Nederland ruim honderd activiteiten voor je op een rij gezet. Deze dienen als inspiratie om (samen) activiteiten te ondernemen.

Meer informatie en tips op dementie.nl

Dementie.nl is hét online platform van Alzheimer Nederland voor iedereen die betrokken is bij dementie. Je vindt hier meer informatie over dementie, tips en ervaringsverhalen.

Dochter in het bos met haar ouders