Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Er is een onderzoek dat een verband heeft gevonden tussen regelmatig negatieve gedachten en de ziekte van Alzheimer. Het gaat hierbij om een klein en kort onderzoek. Een verband is echter nog geen oorzaak. De negatieve gedachten zouden ook een gevolg van beginnende alzheimer kunnen zijn. Een andere mogelijkheid is dat optimistische mensen beter zijn in het aanpakken van problemen, zodat andere risicofactoren van dementie sneller worden aangepakt. 

Tip om optimistischer te denken

Naar aanleiding van dit kleine onderzoek blijkt het nog veel te vroeg om te zeggen dat optimistische mensen minder vaak dementie krijgen. Toch is wat optimisme toevoegen aan je leven het proberen waard. Probeer bijvoorbeeld elke dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Zo bouw je elke dag een moment in om positief naar het leven te kijken.

10 tips voor ontspanning

Ontspannen en stress zijn nauw verbonden. Wat is stress nou eigenlijk en waar is het goed voor? Heeft stress, slaaptekort en depressie invloed op je risico op dementie? We hebben het voor je uitgezocht. Inclusief 10 tips voor ontspanning. Pak een kop koffie of thee, ga er eens goed voor zitten en lees lekker mee!