Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Het antwoord op deze vraag is stoppen met roken. Roken vergroot de kans op de ziekte van Alzheimer met 45%. Stoppen met roken is altijd een goed idee. Het verlaagt niet alleen de kans op dementie, maar ook op andere ziektes. Goed nieuws: het is nooit te laat om te stoppen. Zo hebben ex-rokers van 65 jaar en ouder dezelfde lagere kans op dementie als mensen die nooit hebben gerookt. Je huisarts kan je helpen met stoppen met roken, of kijk op ikstopnu.nl

Combineer stoppen met roken met minder zitten

Nog beter zou het zijn om stoppen met roken én minder zitten te combineren. Bewegen zorgt voor stoffen in je hersenen die je een goed gevoel geven, waardoor je wellicht minder zin hebt om te roken. Daarnaast kan beweging je ook afleiden als je zin hebt in een sigaret. Daag jezelf uit en probeer het te combineren.

Hoe houd je goede gewoontes vol?

De tips vlogen je om de oren afgelopen weken. We zetten de belangrijkste per thema op een rijtje. Wat leveren de tips je op voor de korte termijn? En op de lange termijn? Je kunt bijvoorbeeld nu niet zoveel zin hebben om te sporten. Als je aan je lange termijndoel denkt, kan dat helpen tóch te gaan. Samen zorgen we dat je gemotiveerd aan de slag gaat.