Steun met een grote gift

Onze donateurs brengen een toekomst zonder dementie elke dag een stap dichterbij. Met een grote gift kunt u gericht bijdragen aan deze toekomst. Wij vinden het belangrijk dat de bestemming van uw donatie aansluit bij uw persoonlijke wensen. En dat u weet wat uw bijdrage oplevert. Hieronder vindt u drie mogelijkheden om bij te dragen. Welke past bij u?

Gift met een speciale bestemming

Met een gift vanaf 1.000 euro kunt u zelf de bestemming van uw donatie bepalen, zoals een specifiek wetenschappelijk onderzoek of betere diagnostiek. Doneert u 10.000 euro of meer, dan ontvangt u een projectvoorstel op maat, gebaseerd op uw persoonlijke wensen. 

Naar het overzicht van onderzoeken

Fonds op Naam

Met een Fonds op Naam verbindt u uw naam, de naam van een dierbare of van uw bedrijf aan het werk van Alzheimer Nederland. U bepaalt zelf welk project of doel u steunt met uw bijdrage. U kunt een Fonds op Naam oprichten met een schenking, of u legt het vast in uw testament. 

Lees meer over een Fonds op Naam

Een gift waar het nodig is

U kunt ook een grote gift doen waarbij u een project of doel steunt dat op dat moment het meest urgent is. Uw bijdrage wordt dan ingezet voor onderzoek, ondersteuning en/of belangenbehartiging.

Wilt u een donatie ter ere van een speciaal persoon of een speciale gelegenheid doen? Dan krijgt u een plek op onze 'Herinneringswand'

Wilt u meer weten?

Met uw steun komen we steeds dichter bij een oplossing! U kunt het verschil maken voor de mensen met dementie nu en in de toekomst. Graag denken we met u mee over de mogelijkheden die passen bij uw wensen.

Neem voor meer informatie contact op met Hélène Ruys of Caroline van Gein.
E: bijzonderegiften@alzheimer-nederland.nl
T: (033) 303 25 61

U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.

Uw belastingvoordeel

Een losse schenking is aftrekbaar van de belasting, mits het totaal van uw giften per jaar boven een bepaalde 'drempel' uitkomt (1% van uw jaarlijkse inkomen). Schenkt u minimaal vijf jaar achter elkaar via een periodieke schenking, dan maakt u aanspraak op belastingvoordeel zonder deze drempel.


Praktische informatie

Rekeningnummer Alzheimer Nederland: NL 13 INGB 00 0000 2502
Fiscaal nummer (RSIN): 0096.05.393
ANBI: Alzheimer Nederland is een ANBI en hoeft als zodanig geen erf- of schenkbelasting te betalen.