Steun met een grote gift

Onze donateurs brengen een toekomst zonder dementie elke dag een stap dichterbij. Met een grote gift kunt u gericht bijdragen aan deze toekomst. Het is uiteraard ook mogelijk bij te dragen vanuit een (familie)stichting, vermogensfonds of kerkelijke organisatie waarbij u betrokken bent.

Wij vinden het belangrijk dat de bestemming van uw donatie aansluit bij uw wensen. Hoe wilt u bijdragen?

Bijdragen met een grote gift

U kunt op eenvoudige en veilige wijze online doneren. Wij houden u graag op de hoogte van de activiteiten die mede dankzij uw steun gerealiseerd worden. Op het online donatieformulier kunt u aangeven of u op de hoogte gehouden wilt worden. 

Doneer online 

Wilt u niet online doneren, dan kunt u uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: ​NL 13 INGB 0000 0025 02 t.n.v. Alzheimer Nederland. We willen u graag bedanken voor uw gift. Wanneer u bij het overmaken van de donatie uw naam en adres toevoegt bij de omschrijving, dan weten wij dat we contact met u mogen opnemen.  

Wilt u met maximaal belastingvoordeel doneren, dan kunt u een periodieke schenking overwegen. Voor al uw vragen en/of specifieke wensen kunt u contact opnemen met Caroline van Gein, relatiemanager bijzondere giften, via tel (033) 303 25 61.

Gift met een speciale bestemming

Bent u voornemens 10.000 euro of meer bij te dragen en wilt u dit een speciale bestemming geven? Dan bespreken wij met u graag de mogelijkheden en ontvangt u een projectvoorstel gebaseerd op uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een specifiek wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken of een Fonds op Naam oprichten? Voor vrijblijvend, persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Caroline van Gein, relatiemanager bijzondere giften, via tel: (033) 303 25 61.

Uw belastingvoordeel

Een losse schenking is aftrekbaar van de belasting, mits het totaal van uw giften per jaar boven een bepaalde 'drempel' uitkomt (1% van uw jaarlijkse inkomen). Schenkt u minimaal vijf jaar achter elkaar via een periodieke schenking, dan maakt u aanspraak op belastingvoordeel zonder deze drempel. Lees meer over de mogelijkheden in onze brochure 'Schenken met belastingvoordeel'


Praktische informatie

Rekeningnummer Alzheimer Nederland: NL 13 INGB 00 0000 2502
Fiscaal nummer (RSIN): 0096.05.393
ANBI: Alzheimer Nederland is een ANBI en hoeft als zodanig geen erf- of schenkbelasting te betalen.

Wilt u meer weten?

Relatiemanager_Caroline_van_Gein.jpg

Met uw steun komen we steeds dichter bij een oplossing! U kunt het verschil maken voor de mensen met dementie nu en in de toekomst. Graag denken we met u mee over de mogelijkheden die passen bij uw wensen.

Neem voor meer informatie contact op met Caroline van Gein, relatiemanager bijzondere giften.
E: c.vangein@alzheimer-nederland.nl
T: (033) 303 25 61

U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.