Steun met een grote gift

Onze donateurs brengen een toekomst zonder dementie elke dag een stap dichterbij. Met een grote gift kunt u gericht bijdragen aan deze toekomst. Wij vinden het belangrijk dat de bestemming van uw donatie aansluit bij uw persoonlijke wensen. En dat u weet wat uw bijdrage oplevert. Hieronder vindt u drie mogelijkheden om bij te dragen. Welke past bij u?

Gift met een speciale bestemming

Met een gift vanaf 1.000 euro kunt u zelf de bestemming van uw donatie bepalen, zoals een specifiek wetenschappelijk onderzoek of betere diagnostiek. Doneert u 10.000 euro of meer, dan ontvangt u een projectvoorstel op maat, gebaseerd op uw persoonlijke wensen. 

Naar het overzicht van onderzoeken

Fonds op Naam

Met een Fonds op Naam verbindt u uw naam, de naam van een dierbare of van uw bedrijf aan het werk van Alzheimer Nederland. U bepaalt zelf welk project of doel u steunt met uw bijdrage. U kunt een Fonds op Naam oprichten met een schenking, of u legt het vast in uw testament. 

Lees meer over een Fonds op Naam

Een gift waar het nodig is

U kunt ook een grote gift doen waarbij u een project of doel steunt dat op dat moment het meest urgent is. Uw bijdrage wordt dan ingezet voor onderzoek, ondersteuning en/of belangenbehartiging.

Wilt u een donatie ter ere van een speciaal persoon of een speciale gelegenheid doen? Dan krijgt u een plek op onze 'Herinneringswand'

Uw belastingvoordeel

Een losse schenking is aftrekbaar van de belasting, mits het totaal van uw giften per jaar boven een bepaalde 'drempel' uitkomt (1% van uw jaarlijkse inkomen). Schenkt u minimaal vijf jaar achter elkaar via een periodieke schenking, dan maakt u aanspraak op belastingvoordeel zonder deze drempel. Lees meer over de mogelijkheden in onze brochure 'Schenken met belastingvoordeel'


Praktische informatie

Rekeningnummer Alzheimer Nederland: NL 13 INGB 00 0000 2502
Fiscaal nummer (RSIN): 0096.05.393
ANBI: Alzheimer Nederland is een ANBI en hoeft als zodanig geen erf- of schenkbelasting te betalen.

Wilt u meer weten?

Relatiemanager_Caroline_van_Gein.jpg

Met uw steun komen we steeds dichter bij een oplossing! U kunt het verschil maken voor de mensen met dementie nu en in de toekomst. Graag denken we met u mee over de mogelijkheden die passen bij uw wensen.

Neem voor meer informatie contact op met Caroline van Gein, relatiemanager bijzondere giften.
E: c.vangein@alzheimer-nederland.nl
T: (033) 303 25 61

U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.