2bike4alzheimer: hèt evenement van Alzheimer Nederland

Een race tegen de klok voor Alzheimer Nederland. De 24 uurs-tocht van 2bike4alzheimer is een non-stop estafette fietstocht van 400 kilometer, voor iedereen die graag fietst en een beetje avontuurlijk is. Je bent dag en nacht onderweg. Fiets je liever alleen overdag, kies dan voor een dagtocht van 40 of 80 km. Ruim 280.000 mensen in Nederland hebben een vorm van dementie en als er nu niets gebeurt, stijgt dit aantal in 2040 naar een half miljoen. Daarom organiseert Alzheimer Nederland jaarlijks dit unieke fietsevenement. Met 2bike4alzheimer vragen we aandacht voor dementie en zamelen we geld in voor wetenschappelijk onderzoek.

Ja, ik wil meedoen aan 2bike4alzheimer

Fietsen voor een goed doel

In 24 uur 400 kilometer fietsen: dat is de uitdaging voor de deelnemende teams van de dag- en nacht-tocht van 2bike4alzheimer. Een team bestaat uit vier tot 12 personen. De fietsers stappen in duo’s op de pedalen voor deze estafettetocht, die bestaat uit vijf unieke rondes van ieder 80 kilometer. De lussen vormen op de kaart een vergeet-mij-nietje: hét symbool voor een toekomst zonder dementie. Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen is de start-, doorkomst- en finishlocatie en vormt het kloppend hart van 2bike4alzheimer. De deelnemers van de dagtocht van 80 km fietsen één lus van het vergeet-me-nietje en er is een speciale route uitgezet voor de deelnemers aan de dagtocht van 40 km.

Veel deelnemers zijn persoonlijk betrokken bij de ziekte. Een partner of ouder met dementie. Ervaring met de gevolgen van dementie vanuit het (vrijwilligers)werk. Maar ook als je geen directe betrokkenheid hebt met de ziekte en alleen een fietsliefhebber bent kun je meedoen aan 2bike4alzheimer. Iedereen is welkom! 

 

Het programma

Van de feestelijke opening tot het finishfeest met een bijzondere gast. 

Het programma >

De locatie

2bike4alzheimer vindt plaats vanaf Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen. 

De locatie >

De route

De route van 400 km bestaat uit vijf unieke lussen van ieder 80 km.

De vergeet-mij-niet-route >

Fietsend bijdragen aan onderzoek

Een persoonlijke bijdrage van de deelnemers in de vorm van inschrijfgeld is nodig om 2bike4alzheimer te kunnen organiseren. Daarnaast verwachten we dat elke deelnemer sponsorgeld ophaalt voor onderzoek. Het ingezamelde bedrag gaat naar onderzoeken die Alzheimer Nederland financiert. Er is veel onderzoek nodig naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Dit geeft ons steeds betere inzichten in de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie.

Meedoen? Meld je nu aan!

Doe mee en draag bij aan een toekomst zonder dementie. Bepaal welke afstand je wilt fietsen en schrijf je in. Aanmelden van een team is eenvoudig: stel een team samen en stem af wie teamcaptain wordt.  Die meldt zich als eerste aan en dan kunnen de overige leden zich daarbij aansluiten.

Direct aanmelden Meer informatie