2bike4alzheimer 2021

Om in 2021, rekening houdend met alle onzekerheden, ons fietsevenement mogelijk te maken, hebben wij de formule van 2bike4alzheimer 2021 veranderd. Geen fietsweekend, zoals in voorgaande jaren, maar een dagtocht in het teken van ‘Herinneringen’. Je kunt kiezen uit de afstanden 40, 80, 120 of 160 kilometer. Start in de vroege ochtend, finish in de namiddag

Locatie: Amersfoort (vestigingsplaats van Alzheimer Nederland), evenement vindt plaats bij De Nieuwe Stad/Zandfoort aan de Eem. Een unieke locatie in het centrum van Amersfoort.

Het doel waarvoor wij ons gezamenlijk inzetten: een toekomst zonder dementie.

Fietsen voor een goed doel

Veel deelnemers zijn persoonlijk betrokken bij de ziekte. Een partner of ouder met dementie. Ervaring met de gevolgen van dementie vanuit het (vrijwilligers)werk. Maar ook als je geen directe betrokkenheid hebt met de ziekte en alleen een fietsliefhebber bent kun je meedoen aan 2bike4alzheimer. Iedereen is welkom! 

 

Het programma

Van de feestelijke opening tot het finishfeest met een bijzondere gast. 

Het programma

De locatie

Start- en finishlocatie: De Nieuwe Stad/Zantfoort aan de Eem in Amersfoort.

De locatie

De route

2bike4alzheimer laat zien hoe mooi Nederland is.

De vergeet-mij-niet-route

Fietsend bijdragen aan onderzoek

Een persoonlijke bijdrage van de deelnemers in de vorm van inschrijfgeld is nodig om 2bike4alzheimer te kunnen organiseren. Daarnaast verwachten we dat elke deelnemer sponsorgeld ophaalt voor onderzoek. Het ingezamelde bedrag gaat naar onderzoeken die Alzheimer Nederland financiert. Er is veel onderzoek nodig naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Dit geeft ons steeds betere inzichten in de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie.

Meedoen? Meld je nu aan!

Doe mee en draag bij aan een toekomst zonder dementie. Bepaal welke afstand je wilt fietsen en schrijf je in. Aanmelden van een team is eenvoudig: stel een team samen en stem af wie teamcaptain wordt.  Die meldt zich als eerste aan en dan kunnen de overige leden zich daarbij aansluiten.

Direct aanmelden Meer informatie