Kom in actie met uw bedrijf

Het is ontzettend leuk om te doen: in actie komen met uw collega’s voor een toekomst zonder dementie. Steeds meer bedrijven organiseren een actie. We hebben veel prachtige initiatieven waarbij medewerkers en relaties betrokken worden.  Bovendien geeft u hiermee invulling aan uw MVO Beleid.                                                                                                                                         

Organiseer een actie Neem contact met ons op

Mogelijkheden actie

Er is heel veel mogelijk. Te denken valt aan een spinning marathon of een andere sportief evenement. Maar ook tijdens een jubileum kan jullie bedrijf in actie komen voor het goede doel. Zet dit evenement in teken van dementie en haal samen een mooi bedrag op. Of doneer een vast bedrag per product aan Alzheimer Nederland. Samen zorgen we ervoor dat niemand om uw actie heen kan!

Bekijk een greep van de bedrijfsacties van Alzheimer Nederland:

Greetz & DDB Unlimited

In september 2019 lanceert Greetz een speciale kaartencollectie voor mensen met dementie: Music for Memory Cards. DDB Unlimited zette zich belangeloos in en is verantwoordelijk voor het productidee, het creatieve concept en de naam. Voor iedere verstuurde kaart doneert Greetz 5,- voor onderzoek naar muziektherapie. www.greetz.nl/alzheimernederland

Be by Beta

Be by Beta, leverancier van kantoormeubilair, doneert in 2018 en 2019 per verkochte bureaustoel een bedrag aan Alzheimer Nederland.

PGGM

Tweehonderd mensen in negentien teams deden mee aan de PGGM Spinningmarathon om zo geld op te halen voor onderzoek naar dementie. Collega's in actie voor alzheimer. De opbrengst? Maar liefst 27.612 euro!

Active Cues

In de maanden mei en juni doneert Active Cues 100,- aan Alzheimer Nederland per verkochte tovertafel.
 

De Beren

Samen maken we het onvergetelijk. Daarom staat in 2018 bij alle restaurants van De Beren de hele maand mei in het teken van Alzheimer Nederland: van elk satémenu gaat 1,- euro naar Alzheimer Nederland en met een winactie is een onvergetelijk familiediner te winnen. Bekijk de actie van De Beren.  

Dirk

Ook in 2019 kunnen klanten van de Dirk vanaf 25 maart tot en met 19 mei hun emballagebonnen doneren aan Alzheimer Nederland. 

Edicola

In september kwam de biografie van Piet Schrijvers uit: De Beer van de Meer. Uitgeverij Edicola doneert een euro per verkocht boek aan Alzheimer Nederland. 

Van Boxtel Hoorwinkels

Gehoorverlies kan leiden tot een sociaal isolement en depressie. Tijdens de Week van het Gehoor wordt daarom bij Van Boxtel Hoorwinkels aandacht gevraagd voor het belang van een hoortest als onderdeel van de jaarlijkse gezondheidscheck. Om de boodschap kracht bij te zetten, doneert Van Boxtel hoorwinkels tijdens de Week van het Gehoor twee euro per hoortest aan Alzheimer Nederland, en draagt zo bij aan een toekomst zonder dementie.

Dagelijks Leven

Dagelijks Leven werkt overal in Nederland aan de realisatie van kleinschalige woonzorglocaties midden in de wijk met de juiste, gespecialiseerde zorg. Een plek waar mensen met geheugenverlies zich prettig voelen. Dagelijks Leven ondersteunt mensen met dementie en heeft aandacht voor de mantelzorger, net als Alzheimer Nederland. Daarom doneren zij bij iedere opening van een nieuwe locatie een bedrag aan Alzheimer Nederland om onze doelstellingen te ondersteunen.

Connexxion

Connexxion maakte in 2015 onze 6daagse tour door Nederland met ‘De grootste collectebus van Nederland voor een toekomst zonder dementie’ mogelijk: door letterlijk een touringcar om te bouwen tot collectebus en deze te vullen met collectanten.  De tot collectebus omgetoverde touringcar van Connexxion deed tijdens onze collecteweek iedere dag een grote stad aan om extra geld op te halen tijdens de collecteweek.

Andere manieren om Alzheimer Nederland te steunen met uw bedrijf

Booking_1.jpg

Boek uw zakenreizen via booking.com/stopdementie en een percentage van uw reis wordt aan Alzheimer Nederland gedoneerd.

Ga naar booking.com

123inkt.jpg

De vergoedingen voor uw lege cartridges kunt u via het recycling programma van 123inkt.nl doneren aan Alzheimer Nederland.

Ga naar 123inkt.nl
 

ITdonations_0.jpg

Doneer de restwaarde van uw IT apparatuur op een veilige en transparante manier aan Alzheimer Nederland via IT donations.

Ga naar ITdonations.nl


Bestel bij YourGift cadeaukaarten en steun Alzheimer Nederland. Yourgift doneert 3% van de totale kaartwaarde over uw bestelling.

Ga naar YourGift

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u Alzheimer Nederland met uw bedrijf via een actie kunt steunen? Neem dan contact op met Roderik Reinstra. 

T: 06 57452557
E: zakelijk@alzheimer-nederland.nl