Zet een actie op: zo werkt het

Jong of oud? Kleine acties of grote acties? Iedereen kan een actie opzetten voor een goed doel. Help op een persoonlijke manier mee aan een toekomst zonder dementie. Kies voor een actie die goed bij u past en maak er vooral een mooie dag van!

Inspiratie voor een actie

Wilt u graag een actie opzetten, maar weet u niet zo goed wat u kunt gaan doen? Denk eens na over waar u in uitblinkt. Dat talent kunt u gebruiken om een leuke actie neer te zetten voor Alzheimer Nederland. Bent u creatief? Maak zelf armbandjes, sleutelhangers of waxinelichthouders. De sportievelingen doen mee aan de Nijmeegse 4-daagse of de HerinneringenRit, het fietsevenement van Alzheimer Nederland. Niet zo creatief of sportief? Er zijn nog zoveel meer opties.

Hoe werkt het?

Een actie opzetten is heel eenvoudig. Wij leggen u graag in een paar stappen uit wat u moet doen.

 1. Start een actie! 
  Heeft u veel tijd of bent u van nature een organisatietalent? Zet dan uw eigen een actie op. Of koop een ticket voor een bestaand evenement, laat alles voor u organiseren en richt u helemaal  op de prestatie. Maak op ons speciale actieplatform een persoonlijke actiepagina aan.
 2. Promoot uw actie
  Deel deze met zoveel mogelijk vrienden, familie, collega’s en kennissen.
 3. Zamel geld in
  Met uw actiepagina zamelt u gemakkelijk zoveel mogelijk geld in voor uw actie.
 4. Geniet!
  En dan is het tijd om écht aan de slag te gaan. Wat u ook gaat doen, wij zijn dankbaar voor uw bijdrage en ontzettend trots op onze actievoerders!

Wilt u liever in één keer het geld doneren? Dat kan ook. Zet een actie op, zamel geld in en doneer de opbrengsten

Daarom in actie voor Alzheimer Nederland

Om dementie te stoppen is er veel onderzoek nodig naar deze ziekte. Met het geld dat u inzamelt kunnen wij onderzoek financieren. Ook kunnen we hulp en ondersteuning bieden, de dementiezorg verbeteren en voorlichting bieden. Zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie.

De giftbox

Op een bijzondere wijze een donatie vragen voor een toekomst zonder dementie? Bestel onze gratis giftbox. Hiermee zamelt u tijdens uw feest, actie of uitvaart geld in.

Bestel een giftbox >

Start een actie

Wilt u graag in actie komen voor een goed doel? Doe mee aan een evenement, zoals een hardloopwedstrijd of wandeltocht en laat u sponsoren voor Alzheimer Nederland.

Start uw actie >

Meer over acties

Een sportieve actie of een actie met uw school. Er is veel mogelijk als u een actie voor een goed doel wilt organiseren. Wij vertellen u hier meer over.  

Meer over acties >