Sporten voor een goed doel

Combineer sporten met geld inzamelen voor een goed doel! Houdt u van fietsen, wandelen, hardlopen, schaatsen, zwemmen of combineert u liever meerdere sporten in een triatlon? Kies een sport die bij u past of iets wat u graag wilt leren. Daag uzelf uit en zamel geld in voor een toekomst zonder dementie. Organiseer zelf een sportieve actie of doe mee aan een bestaand evenement. Dit kunt u alleen doen of samen met familie, vrienden, collega's of sportmaatjes.

Fietsen

Fietst u graag? En wilt u graag geld inzamelen voor onderzoek naar dementie? Kijk dan hoe u een actie voor een goed doel opzet. Vergeet niet uw fietsmaatjes te vragen of ze ook meedoen!

Fietsen voor een goed doel >

Hardlopen

Zet uw beste beentje voor en doe mee aan een hardloopactie voor Alzheimer Nederland. Kies een afstand die bij u past. Met iedere kilometer werkt u aan een toekomst zonder dementie!

Hardlopen voor een goed doel >

Wandelen

Wandelt u graag en wilt u dit graag ook eens doen voor een goed doel? Doe mee aan de Nijmeegse 4-daagse of start zelf een actie om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland.

Wandelen voor een goed doel >

Andere sporten

Er zijn nog veel meer mogelijkheden dan hardlopen, wandelen en fietses. Zo kunt u meedoen aan de tocht op de Weissensee of Mud Masters. Een andere uitdagende optie is open water zwemmen. Bent u een organisatietalent? Organiseer dan eens een toernooi volleybal, tennis of voetbal voor het goede doel.

In actie voor onderzoek naar dementie

Met het geld dat u inzamelt tijdens uw actie kunnen wij onderzoek naar dementie financieren. Ook kan Alzheimer Nederland hulp en ondersteuning bieden, de dementiezorg verbeteren en voorlichting bieden. Samen werken wij aan een toekomst zonder dementie.

Hoe werkt het?

Besloten om een actie op te zetten? Leuk! Maak alvast uw eigen actiepagina aan. Wij vertellen graag welke stappen u moet doorlopen. 

Gaat u uw actie samen met anderen doen? Dan krijgen jullie een eigen teampagina. Vul deze zo goed mogelijk in! Want hoe duidelijker jullie motivatie en plan is, hoe groter de kans dat mensen enthousiaster worden om te doneren. Ook krijgt ieder teamlid een persoonlijke actiepagina, voor uw eigen verhaal. Jullie fans kunnen doneren aan het team of rechtstreeks aan een teamlid.

Zo werkt het >

2bike4alzheimer

Jaarlijks organiseren wij 2bike4alzheimer. Een non-stop estafette fietstocht van 400 kilometer. Doet u ook mee? Stel een team samen, stem af wie teamcaptain wordt en meld jullie team vóór 1 september aan op de website van 2bike4alzheimer. Met uw team fietst u binnen 24 uur vijf etappes van 80 kilometer. Deze vijf etappes vormen op de kaart een vergeet-mij-nietje. Hèt symbool voor een toekomst zonder dementie.

Meer informatie >

 

Zij gingen u voor

Velen gingen u al voor. Rouke Bloemsma ging in augustus 2018 de uitdaging aan! Ze koos niet voor een gemakkelijke race. Rouke deed mee aan de Mongol Derby: in 10 dagen tijd duizend kilometer afleggen over de Mongoolse steppe op half wilde paarden. Een fantastische presentatie en een prachtige donatie aan Alzheimer Nederland. Een andere geweldige prestatie is 100 kilometer roeien. Dat deed Ingeborg Zeeuwen samen met haar team. Samen roeiden ze de Ringvaart marathon en haalden een mooi bedrag op. 

Liever iets anders?

Naast sporten voor een goed doel kunt u nog zoveel meer doen. Liever taarten bakken, sleutelhangers maken of fotograferen? Lees meer over welke acties u kunt opzetten.

Bekijk wat u nog meer kan doen >