Sporten voor Alzheimer Nederland

Combineer sporten met geld inzamelen voor een goed doel! Houd je van fietsen, wandelen, hardlopen, schaatsen, zwemmen of combineer je liever meerdere sporten in een triatlon? Kies een sport die bij je past of iets wat je graag wil leren. Daag jezelf uit en zamel geld in voor een toekomst zonder dementie. Organiseer zelf een sportieve actie of doe mee aan een bestaand evenement. Dit kun je alleen doen of samen met familie, vrienden, collega's of sportmaatjes.

Fietsen

Fiets je graag? En wil je geld inzamelen voor onderzoek naar dementie? Kijk dan hoe je een actie voor een goed doel opzet. Vergeet niet je fietsmaatjes te vragen of ze ook meedoen!

Fietsen voor een goed doel >

Hardlopen

Zet je beste beentje voor en doe mee aan een hardloopactie voor Alzheimer Nederland. Kies een afstand die bij je past. Met iedere kilometer werk je aan een toekomst zonder dementie!

Hardlopen voor een goed doel >

Wandelen

Wandel je graag en wil je dit graag ook eens doen voor een goed doel? Doe mee aan de Nijmeegse 4-daagse of start zelf een actie om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland.

Wandelen voor een goed doel >

Andere sporten

Er zijn nog veel meer mogelijkheden dan hardlopen, wandelen en fietsen. Zo kun je meedoen aan de tocht op de Weissensee of Mud Masters. Een andere uitdagende optie is open water zwemmen. Ben je een organisatietalent? Organiseer dan eens een toernooi volleybal, tennis of voetbal voor het goede doel.

In actie voor onderzoek naar dementie

Met het geld dat je inzamelt tijdens jouw actie kunnen wij onderzoek naar dementie financieren. Ook kan Alzheimer Nederland hulp en ondersteuning bieden, de dementiezorg verbeteren en voorlichting bieden. Samen werken wij aan een toekomst zonder dementie.

Hoe werkt het?

Besloten om een actie op te zetten? Leuk! Maak alvast jouw eigen actiepagina aan. Wij vertellen graag welke stappen je moet doorlopen. 

Ga je jouw actie samen met anderen doen? Dan krijgen jullie een eigen teampagina. Vul deze zo goed mogelijk in! Want hoe duidelijker jullie motivatie en plan is, hoe groter de kans dat mensen enthousiaster worden om te doneren. Ook krijgt ieder teamlid een persoonlijke actiepagina, voor uw eigen verhaal. Jullie fans kunnen doneren aan het team of rechtstreeks aan een teamlid.

Zo werkt het

HerinneringenRit

Tijdens de HerinneringenRit, hét fietsevenement van Alzheimer Nederland (voorheen 2bike4alzheimer) fiets je op 17 september 40, 80, 120 of 160 kilometer. Elke route komt langs de Onvergetelijke kilometer, waar we samen oude herinneringen ophalen en nieuwe beleven. Meld je aan en beleef een tocht om nooit te vergeten!  

Alles over HerinneringenRit

 

 

Zij gingen je voor

Velen gingen je al voor. Rouke Bloemsma ging in augustus 2018 de uitdaging aan! Ze koos niet voor een gemakkelijke race. Rouke deed mee aan de Mongol Derby: in 10 dagen tijd duizend kilometer afleggen over de Mongoolse steppe op half wilde paarden. Een fantastische presentatie en een prachtige donatie aan Alzheimer Nederland. Een andere geweldige prestatie is 100 kilometer roeien. Dat deed Ingeborg Zeeuwen samen met haar team. Samen roeiden ze de Ringvaart marathon en haalden een mooi bedrag op. 

Liever iets anders?

Naast sporten voor een goed doel kun je nog zoveel meer doen. Liever taarten bakken, sleutelhangers maken of fotograferen? Lees meer over welke acties je kunt opzetten.

Bekijk wat je nog meer kan doen >