Welke sporten zijn populair?

Fietsen

Fiets je graag? En wil je geld inzamelen voor onderzoek naar dementie? Kijk dan hoe je een actie voor een goed doel opzet. Vergeet niet je fietsmaatjes te vragen of ze ook meedoen!

Fietsen voor een goed doel >

Hardlopen

Zet je beste beentje voor en doe mee aan een hardloopactie voor Alzheimer Nederland. Kies een afstand die bij je past. Met iedere kilometer werk je aan een toekomst zonder dementie!

Hardlopen voor een goed doel >

Wandelen

Wandel je graag en wil je dit graag ook eens doen voor een goed doel? Doe mee aan de Nijmeegse 4-daagse of start zelf een actie om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland.

Wandelen voor een goed doel >

Rouke en Ingeborg ging je voor

Velen gingen je al voor. Rouke Bloemsma ging in augustus 2018 de uitdaging aan! Ze koos niet voor een gemakkelijke race. Rouke deed mee aan de Mongol Derby: in 10 dagen tijd duizend kilometer afleggen over de Mongoolse steppe op half wilde paarden. Een fantastische presentatie en een prachtige donatie aan Alzheimer Nederland. Een andere geweldige prestatie is 100 kilometer roeien. Dat deed Ingeborg Zeeuwen samen met haar team. Samen roeiden ze de Ringvaart marathon en haalden een mooi bedrag op. 

Fietsers 2bike4alzheimer Alzheimer Nederland

Doe mee met de HerinneringenRit

Tijdens de HerinneringenRit, hét fietsevenement van Alzheimer Nederland (voorheen 2bike4alzheimer) fiets je op 17 september 40, 80, 120 of 160 kilometer. Elke route komt langs de Onvergetelijke kilometer, waar we samen oude herinneringen ophalen en nieuwe beleven. Meld je aan en beleef een tocht om nooit te vergeten!

Fiets mee

Liever een andere sport?

Er zijn nog veel meer mogelijkheden dan hardlopen, wandelen en fietsen. Zo kun je meedoen aan de tocht op de Weissensee of Mud Masters. Een andere uitdagende optie is open water zwemmen. Ben je een organisatietalent? Organiseer dan eens een toernooi volleybal, tennis of voetbal voor het goede doel.

Start hier je sportieve actie

Skateboarder
Mira Stienen acties en evenementen Alzheimer Nederland

Vragen over sporten voor Alzheimer Nederland?

Overweeg je om te sporten voor mensen met dementie en hun dierbaren? Wil je iets met ons delen of kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact op met Mira Stienen via inactievoor@alzheimer-nederland.nl of bel (06) 57 45 24 88.