Fietsen voor een goed doel

Wilt u ook fietsen voor een goed doel? Stap op de pedalen van uw race- of stadsfiets, maak een mooie fietstocht en kom tegelijkertijd in actie voor Alzheimer Nederland. Jaarlijks organiseren wij het fietsevenement 2bike4alzheimer waar iedereen aan mee kan doen. Fietst u liever een andere tocht? Kies een route die bij u past en laat u sponsoren door uw familie en vrienden.

Een actie opzetten: zo werkt het

Organiseer zelf een actie of kies voor een bestaande fietstocht. Aan u de keuze of u de Vaalserberg in Limburg gaat beklimmen of kiest voor een strandtocht langs Callantsoog. Er is altijd een tocht die bij u past. Maak een actiepagina op onze actiewebsite en deel deze met zoveel mogelijk mensen. Hoe beter uw pagina opvalt, hoe groter de kans op meer donaties. Vervolgens is het aan u op de fiets te stappen. Vergeet niet uw donateurs te vertellen hoe het is gegaan!

2bike4alzheimer

Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het zo ver. Voor de achtste keer organiseren wij de unieke fietstocht 2bike4alzheimer. Hiermee willen wij zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek. Door meer onderzoek krijgen wij steeds betere inzichten in de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie.

Iedereen kan meedoen! Fietst u ook mee? Met een team van 4 tot 12 personen fietst u binnen 24 uur vijf etappes van 80 kilometer. Waarom 24 uur? Mensen met dementie hebben 24 uur per dag zorg nodig. En door ’s nachts te fietsen ervaart u als deelnemer wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. De vijf etappes van 2bike4alzheimer vormen een vergeet-mij-nietje op de kaart.

Meld u aan  Meer informatie

Zij gingen u voor

Op de fiets van ’s Hertogenbosch naar Rome. Dat is een fietstocht van ruim 2000 kilometer, die Freek van Genugten in twee weken tijd maakte. Een geweldige prestatie! En hiermee haalde hij een prachtig bedrag voor Alzheimer Nederland op. Ook u kunt meehelpen. Of u nou kiest voor een korte route of net als Freek naar Rome fietst, wij waarderen uw inzet enorm!

Bewegen is gezond voor uw brein!

Bewegen is ontzettend goed voor u. U verbetert zowel uw lichamelijke als uw geestelijke gezondheid. Bewegen helpt stress te verminderen en u maakt uw hoofd lekker leeg. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die veel bewegen ook minder vaak dementie krijgen. Houdt u ervan om mooie nieuwe plekken te ontdekken? Op de fiets ziet u steeds weer iets nieuws! Plan uw tocht langs leuke kleine dorpjes, ga de natuur in of fiets daar de duinen. En u bent dubbel goed zo goed bezig. Want bewegen en nieuwe plekken ontdekken is beide goed voor uw brein! Liever niet alleen fietsen? Nodig uw vrienden, familieleden of collega’s uit. Of zoek een fietsmaatje!

meer informatie

Start uw eigen actie

Wilt u zelf een actie organiseren? Geweldig! Maak uw eigen actiepagina. Promoot deze pagina bij uw vrienden, familie en kennissen en vraag of ze u willen steunen. 

Start een actie

Bedankt uw donateurs

Wilt u uw donateurs bedanken met een passende gift? Denk dan aan een Vergeet-mij-niet-speldje. Het Vergeet-mij-nietje staat symbool voor een toekomst zonder dementie. 

Kies een passend bedankje

Liever iets anders?

Naast fietsen kunt u zoveel meer doen voor Alzheimer Nederland. Kies bijvoorbeeld voor wandelen of hardlopen. Bekijk de informatie over onze sportieve acties.

Meer over sportieve acties