Wandelen voor een goed doel

Vind je wandelen ook een leuke bezigheid? Wandelen maakt vrolijk, houdt hart- en bloedvaten gezond én voldoende bewegen zorgt ook nog een voor vermindering van de kans op dementie. Als je met jouw wandeling geld inzamelt voor een goed doel als Alzheimer Nederland, werk je dubbel aan het verminderen van dementie.

Je kunt ons steunen met allerlei sportieve acties. Loop de Egmond Wandel Marathon of doe mee aan de Nijmeegse 4-daagse. Er zijn genoeg leuke wandelingen! Je kunt er voor kiezen om alleen te wandelen. Of ga de uitdaging samen met vrienden, collega’s of sportmaatjes aan.

Een actie opzetten: zo werkt het

Organiseer zelf een actie of kies voor een bestaand evenement. Maak een actiepagina op onze actiewebsite aan en vertel wat je gaat doen. Deel vervolgens jouw actiepagina met zoveel mogelijk vrienden, familie, collega’s en kennissen en zamel geld in. Daarna is het aan jou: haal de wandelschoenen uit de kast en start met lopen! 

Nijmeegse 4-daagse

Ook tijdens de Nijmeegse 4-daagse kunt u geld inzamelen. Aan de Nijmeegse 4-daagse doen jaarlijks tienduizenden wandelaars mee. Doe ook mee en zamel geld in voor Alzheimer Nederland. Maak een eigen actiepagina aan en deel deze op zoveel mogelijk manieren. Een naaste met dementie betekent dat je van dichtbij ziet hoeveel impact deze ziekte heeft. Dat is voor veel lopers een reden om een sponsoractie voor Alzheimer Nederland op te zetten tijdens de Vierdaagse. Heb je een persoonlijke reden om geld in te zamelen tijdens de Nijmeegse 4-daagse? Deel jouw verhaal ook op je actiepagina.

Heb je voor de start van de vierdaagse meer dan € 100 opgehaald? Dan hebben wij nog iets leuks voor je. Tijdens de Nijmeegse 4-daagse heb je iedere dag gratis toegang tot de exclusieve rustpost van de Koninklijke Wandel Bond Nederland en je krijgt van ons een tweede ‘in actie’ wandelshirt. Het toegangsbewijs voor de rustpost en het extra shirt kun je ophalen bij de stand van de Vierdaagseloop op in de dagen voor de Vierdaagse.

Bewegen is gezond voor je brein

Wist u dat bewegen hartstikke gezond is voor je brein? Door te bewegen verbeter je zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Bewegen helpt stress te verminderen en je maakt tegelijkertijd uw hoofd lekker leeg. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen.

Meer informatie

Start je eigen actie

Zelf een actie organiseren? Wat leuk! Maak jouw eigen actiepagina aan. Deel deze pagina met je vrienden, familie en kennissen en vraag of ze je willen steunen.

Start een actie >

Liever iets anders?

Naast wandelen kun je zoveel meer doen voor Alzheimer Nederland. Kies bijvoorbeeld voor hardlopen of fietsen. Bekijk de informatie over onze sportieve acties.

Meer over sportieve acties

Actie opzetten

Jong of oud? Kleine acties of grote acties? Iedereen kan een actie opzetten. Kies voor iets wat bij u past! Waar moet je allemaal aan denken als je een actie opzet? 

Meer over acties opzetten