Wandelen voor een goed doel

Vindt u wandelen ook een leuke bezigheid? Wandelen maakt vrolijk, houdt hart- en bloedvaten gezond én voldoende bewegen zorgt ook nog een voor vermindering van de kans op dementie. Als u met uw wandeling geld inzamelt voor een goed doel als Alzheimer Nederland, werkt u dubbel aan het verminderen van dementie.

U kunt ons steunen met allerlei sportieve acties. Loop de Egmond Wandel Marathon of doe mee aan de Nijmeegse 4-daagse. Er zijn genoeg leuke wandelingen! U kunt er voor kiezen om alleen te wandelen. Of ga de uitdaging samen met vrienden, collega’s of sportmaatjes aan.

Een actie opzetten: zo werkt het

Organiseer zelf een actie of kies voor een bestaand evenement. Maak een actiepagina op onze actiewebsite aan en vertel wat u gaat doen. Deel vervolgens uw actiepagina met zoveel mogelijk vrienden, familie, collega’s en kennissen en zamel geld in. Daarna is het aan u: haal uw wandelschoenen uit de kast en start met lopen! 

Nijmeegse 4-daagse

Ook tijdens de Nijmeegse 4-daagse kunt u geld inzamelen. Aan de Nijmeegse 4-daagse doen jaarlijks tienduizenden wandelaars mee. Doe ook mee en zamel geld in voor Alzheimer Nederland. Maak een eigen actiepagina aan en deel deze op zoveel mogelijk manieren. Een naaste met dementie betekent dat u van dichtbij ziet hoeveel impact deze ziekte heeft. Dat is voor veel lopers een reden om een sponsoractie voor Alzheimer Nederland op te zetten tijdens de Vierdaagse. Heeft u een persoonlijke reden om geld in te zamelen tijdens de Nijmeegse 4-daagse? Deel uw verhaal ook op uw actiepagina.

Heeft u voor de start van de vierdaagse meer dan € 100 opgehaald? Dan hebben wij nog iets leuks voor u. Tijdens de Nijmeegse 4-daagse heeft u iedere dag gratis toegang tot de exclusieve rustpost van de Koninklijke Wandel Bond Nederland en u krijgt van ons een tweede ‘in actie’ wandelshirt. Het toegangsbewijs voor de rustpost en het extra shirt kunt u ophalen bij de stand van de Vierdaagseloop op in de dagen voor de Vierdaagse.

Bewegen is gezond voor uw brein

Wist u dat bewegen hartstikke gezond is voor uw brein? Door te bewegen verbetert u zowel uw lichamelijke als uw geestelijke gezondheid. Bewegen helpt stress te verminderen en u maakt tegelijkertijd uw hoofd lekker leeg. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen.

Meer informatie

Start uw eigen actie

Zelf een actie organiseren? Wat leuk! Maak uw eigen actiepagina aan. Deel deze pagina met uw vrienden, familie en kennissen en vraag of ze u willen steunen.

Start een actie >

Liever iets anders?

Naast wandelen kunt u zoveel meer doen voor Alzheimer Nederland. Kies bijvoorbeeld voor hardlopen of fietsen. Bekijk de informatie over onze sportieve acties.

Meer over sportieve acties

Actie opzetten

Jong of oud? Kleine acties of grote acties? Iedereen kan een actie opzetten. Kies voor iets wat bij u past! Waar moet u allemaal aan denken als u een actie opzet? 

Meer over acties opzetten