Online collectebus

Een online collectebus maakt u aan via inmemoriam.alzheimer-nederland.nl. Deze online collectebus biedt mensen, die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, toch de mogelijkheid om te doneren ter ere van uw dierbare. Verspreid de link digitaal, via de rouwkaart of een gepubliceerd overlijdensbericht.

In memoriam bus

QR code online collectebus

Binnen die collectebus kan een persoonlijke QR-code aangemaakt en afgedrukt worden. Deze kan op dezelfde wijze als de link verspreid worden en u kunt hem op de uitvaartbox plakken. De bijdragen die via de QR-code worden gedaan, worden automatisch bijgeschreven op de online collectebus.
 

Uitvaartbox aanvragen

De uitvaartbox vraagt u aan via het invulformulier of door een mail te sturen aan info@alzheimer-nederland.nl. De box wordt binnen twee werkdagen verzonden en past door de brievenbus. U hoeft voor ontvangst niet thuis te zijn.

Is de uitvaart al kort dag?

Bel dan onze Publieksservice op 033-303 2502. Bij de box ontvangt u de vouwinstructie en informatie voor het overboeken van de inhoud. Zet u de uitvaartbox neer op een centrale plek bij de afscheids- of uitvaartdienst, bijvoorbeeld bij het condoléanceregister. Er passen zowel geld als enveloppen door de gleuf van de box.
 

QR-code uitvaartbox

Op de uitvaartbox staat een QR-code, die gescand kan worden voor het doen van een donatie. Het is een algemene QR-code; de betalingen via deze code kunnen helaas niet gelinkt worden aan een bepaalde uitvaart. Wilt u dat de betalingen wel gekoppeld kunnen worden aan het afscheid van uw dierbare, dan kan dat via de persoonlijke QR-code die u heeft aangemaakt via uw online collectebus.

Overmaken contante donaties

Donaties kunnen ook overgeschreven worden naar rekeningnummer NL 13 INGB 000 000 2502 onder vermelding van uitvaart .

Het verhaal van Remco en Linda 

Steeds vaker halen mensen tijdens een uitvaart geld op voor Alzheimer Nederland. Een prachtig gebaar, waar vaak een persoonlijk verhaal achter zit. Remco Adams deed dit voor zijn vrouw Linda, die de ziekte van Alzheimer had. Hij vertelt zijn verhaal. ‘Ik wil iets doen om deze vreselijke ziekte te stoppen.’

> Lees het verhaal van Remco

Mira Stienen acties en evenementen Alzheimer Nederland

Vragen over het collecteren tijdens een uitvaart?

Overweeg je tijdens een uitvaart te collecteren voor Alzheimer Nederland? Wil je iets met ons delen of kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact op met Mira Stienen via inactievoor@alzheimer-nederland.nl of bel (06) 57 45 24 88.