Zo werkt het

Het aanmaken van een online collectebus is eenvoudig.

  1. Je vult de naam van je dierbare in en voegt een mooi beeld toe, bijvoorbeeld een foto of de afbeelding van de rouwkaart.
  2. Er is ruimte voor een persoonlijk bericht.
  3. Je krijgt een unieke link naar je collectebus die je kunt vermelden op de rouwkaart zodat alle nabestaanden op de hoogte zijn.

Maak je collectebus

Papieren uitvaartbox

Wil je tijdens de herdenking of uitvaart liever fysiek om een donatie voor Alzheimer Nederland vragen? Maak dan gebruik van onze speciale papieren uitvaartbox. Je kunt het ook combineren met de online collectebus door beide mogelijkheden aan te bieden. 

Lees meer en bestel

Bedank je naasten

Tip: bied je naasten een Vergeet-mij-niet-speldje van Alzheimer Nederland aan als dank voor hun betrokkenheid. Het speldje staat symbool voor een toekomst zonder dementie en laat zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. De speldjes kosten 1 euro per stuk en elke aankoop draagt bij aan meer onderzoek naar dementie. Bestel je minimaal 100 speldjes, dan krijg je 10% korting. Wil je de speldjes op tijd in huis? Bestel ze dan via onze publieksservice, telefoonnummer: 033-303 25 02. 

Omgaan met verlies

Het overlijden van je naaste is het moeilijke einde van een heftige periode. Als je langere tijd voor iemand hebt gezorgd, kunnen emoties na overlijden tegenstrijdig en verwarrend zijn. Dat is heel normaal. Hoe geef je het verlies een plek?

Bekijk de tips op dementie.nl