Online geven als eerbetoon

Met een online uitvaartcollecte bied je nabestaanden de mogelijkheid om online een eerbetoon aan hun dierbare te brengen. Het organiseren van een online uitvaartcollecte is eenvoudig. En handig als niet alle nabestaanden bij de herdenking of uitvaart aanwezig kunnen zijn, bijvoorbeeld door de maatregelen rondom het coronavirus. Vermeld op de rouwkaart de link naar de online collectebus en vraag om een donatie voor Alzheimer Nederland.  

Simpel en snel

Het aanmaken van een pagina ter ere van je dierbare is simpel. Je vult de naam van de overledene in en voegt een afbeelding toe, bijvoorbeeld de afbeelding van de rouwkaart. Je vult je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord in voor het beheren van de pagina. Tot slot is er ruimte voor een persoonlijk bericht. Vermeld de link op de rouwkaart zodat alle nabestaanden op de hoogte zijn en afscheid kunnen nemen.

Ga naar het in memoriamplatform

Papieren uitvaartbox

Wil je tijdens de herdenking of uitvaart liever fysiek om een donatie voor Alzheimer Nederland vragen? Maak dan gebruik van onze speciale papieren uitvaartbox. Daarnaast kun je ook het in memoriamplatform gebruiken. Handig voor de nabestaanden die geen contant geld bij zich hebben of niet aanwezig kunnen zijn.   

Lees meer en bestel

Bedank je naasten

Tip: bied je naasten een Vergeet-mij-niet-speldje van Alzheimer Nederland aan als dank voor hun betrokkenheid. Het speldje staat symbool voor een toekomst zonder dementie en laat zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. De speldjes kosten 1 euro per stuk en elke aankoop draagt bij aan meer onderzoek naar dementie. Bestel je minimaal 100 speldjes, dan krijg je 10% korting. Wil je de speldjes op tijd in huis? Bestel ze dan via onze publieksservice, telefoonnummer: 033-303 25 02. 

Omgaan met verlies

Het overlijden van je naaste is het moeilijke einde van een heftige periode. Als je langere tijd voor iemand hebt gezorgd, kunnen emoties na overlijden tegenstrijdig en verwarrend zijn. Dat is heel normaal. Hoe geef je het verlies een plek?

Bekijk de tips op dementie.nl