Tips voor het organiseren van een collecte bij een begrafenis of crematie

  • Vermeld op de rouwkaart dat er tijdens de uitvaart een donatie voor Alzheimer Nederland wordt gevraagd, bijvoorbeeld in plaats van bloemen. Door het vooraf te vermelden kunnen mensen er rekening mee houden en contant geld meenemen.
  • Nabestaanden die bijvoorbeeld door de maatregelen rondom het coronavirus niet fysiek aanwezig kunnen zijn, kunnen online doneren via een in memoriam-pagina ter ere van jouw dierbare. > Lees meer over het in memoriamplatform
  • Plaats de uitvaartbox op een centrale plaats, bijvoorbeeld bij het condoléance-register.
  • Tel de opbrengst samen met iemand anders, bijvoorbeeld een familielid of de uitvaartbegeleider. Zo hanteer je het vier-ogenprincipe en voorkom je achteraf vragen.
  • Maak het geld over naar Alzheimer Nederland. In de brief die je bij de box ontvangt, staat je persoonlijke donatiekenmerk en het juiste rekeningnummer van Alzheimer Nederland. Maak je ook gebruik van ons in memoriam platform? Stort het ingezamelde bedrag dan op deze pagina, zo houd je alles bij elkaar.
  • Vermeld de opbrengst in de dankbetuiging.
  • Een vraag? Mail naar giftbox@alzheimer nederland.nl 

De box wordt binnen twee werkdagen verzonden en past door de brievenbus. Je hoeft voor ontvangst niet thuis te zijn. Is de uitvaart al kort dag of bestel je liever telefonisch? Bel dan onze Publieksservice op telefoonnummer 033 - 303 2502.

Het verhaal van Remco en Linda 

Steeds vaker halen mensen tijdens een uitvaart geld op voor Alzheimer Nederland. Een prachtig gebaar, waar vaak een persoonlijk verhaal achter zit. Remco Adams deed dit voor zijn vrouw Linda, die de ziekte van Alzheimer had. Hij vertelt zijn verhaal. ‘Ik wil iets doen om deze vreselijke ziekte te stoppen.’

Lees het verhaal van Remco