De feestbox van Marieke en Albert

 

Wat is echt belangrijk?

“Na het overlijden ervaarden Albert en ik heel sterk hoe kwetsbaar het leven is. En we vroegen ons af: wat vinden we nou eigenlijk echt belangrijk? Dat was: trouwen, reizen, later misschien een gezin. Zo inspireerde Wim ons om in het huwelijksbootje te stappen. Daarom wilden wij hem op deze dag ook gedenken. Niet te zwaarmoedig, het was tenslotte feest. Zo kwamen we op de feestbox van Alzheimer Nederland. Op het muzikale programma van de kerkplechtigheid stond ‘Als ik het niet meer weet’, een nummer van Veldhuis en Kemper. Tijdens dat lied gingen twee kinderen rond met de box met daarop onze persoonlijke QR-code. Het was indrukwekkend.”

Betekenisvol herdenken

“Onderzoek naar dementie is belangrijk. We hopen dat we met onze inzamelingsactie bijdragen aan een oplossing tegen dementie. Zo gaf de feestbox een betekenisvolle invulling aan het herdenken van Wim. Veel gasten hadden hem gekend en begrepen dat ook. Ja, het was mooi.”

Mira Stienen acties en evenementen Alzheimer Nederland

Vragen over de feestbox?

Wil je iets met ons delen over de digitale of kartonnen feestbox? Of kunnen we je ergens meehelpen? Neem gerust contact op met Mira Stienen via inactievoor@alzheimer-nederland.nl of (06) 57 45 24 88.