Steun met geld

Ga samen met ons de strijd aan tegen dementie. Steun Alzheimer Nederland met een maandelijkse donatie of een eenmalige gift. Of kies een van de andere manieren om te helpen, zoals met een nalatenschap. Uw bijdrage maakt het verschil!

Maandelijkse donatie  Eenmalige gift

Ons rekeningnummer is: NL 13 INGB 0000 00 2502

Een plek op onze herinneringswand?

Veel mensen hebben een speciale reden om te steunen. Een geliefde met dementie, een afscheid, een zelf georganiseerde actie, ervaring met de gevolgen van dementie vanuit het (vrijwilligers)werk... 
Op onze speciale herinneringswand kunt u een gift doen en uw donatiereden of wens vastleggen. 
 
Ik doneer voor..  

banner ik doneer voor nieuw.jpg

Nieuw: Vergeet-mij-niet-hangertjes

Bestel ons mooie zilveren Vergeet-mij-niet-hangertje. Een prachtig cadeautje voor uzelf of een dierbaar iemand in uw omgeving! Verkrijgbaar in zilver en zilver met blauw.

  • Sterling zilver (925s), afmeting: 10 x 12 mm
  • Te dragen aan een ketting, armbandje of om zelf een sieraad mee te maken 
  • Prijs: 15 euro incl. verzendkosten

Steun als bedrijf

Steun ons met een zakelijke gift of door bijvoorbeeld tijdelijk onze particuliere giften te verdubbelen. Ook kunt u zich als partner aan ons verbinden. Wat past het beste bij uw bedrijf?

Steun als bedrijf

Organiseer een actie

Van grote tot kleine initiatieven: iedereen kan in actie komen voor Alzheimer Nederland. Kies voor een manier die het beste bij u past en maak uw actie tot een succes! Wij helpen u graag op weg. 

Kom in actie

Grote gift

grote gift.png

Onze donateurs brengen een toekomst zonder dementie elke dag een stap dichterbij. Met een grote gift kunt u gericht bijdragen aan deze toekomst. Wij vinden het belangrijk dat de bestemming van uw donatie aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Lees meer over een grote gift

Nalaten

29225036132_75264cc28d_o_0.jpg

Nadenken over een testament, en dus over wat er gebeurt als u er niet meer bent, is geen gemakkelijk onderwerp. Maar het is een geruststellend idee om te weten dat alles van tevoren goed geregeld is en dat u heeft nagedacht over de verdeling van uw vermogen.

Meer over nalaten

Schenken met belastingvoordeel

periodiek-schenken_0.png

 

U kunt op twee manieren profiteren van belastingvoordeel (oplopend tot 52% van uw gift):

  • Komt het totaal van uw giften per jaar boven een bepaalde 'drempel' uit (1% van uw jaarlijkse inkomen)? Dan profiteert u van belastingvoordeel.
  • Is het totaal aan giften jaarlijks minder dan 1% van uw inkomen? Via een ‘Overeenkomst Periodiek Schenken’ krijgt u toch belastingaftrek. 

Alles over Periodiek schenken

Steun op een andere manier

Het is mogelijk om Alzheimer Nederland op een andere manier te steunen. Bijvoorbeeld door mee te spelen met de VriendenLoterij, een SMS te sturen naar 4333, laten sponsoren via Fundrunner, doneren via de online winkel of met VVV bonnen. 

Andere manieren van steunen

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over schenken aan Alzheimer Nederland? Op deze pagina leest u de antwoorden op veelgestelde vragen over doneren, onze wervingsmethoden en het wijzigen of opzeggen van uw bijdrage. 

Naar de veelgestelde vragen