Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Help bij de collecte

Tijdens onze jaarlijkse collecteweek van 3 t/m 9 november hebben we veel collectanten nodig. Iedere extra collectant betekent meer onderzoek naar dementie en dat is hard nodig. Dus daarom de vraag: help je mee? Dat kan door langs de deuren te lopen met de collectebus of door online te collecteren. Elk uurtje helpt!

Twee dames die collecteren

Word vrijwilliger

Onze vrijwilligers maken veel ondersteuning mogelijk! Je kunt op verschillende manieren als vrijwilliger bijdragen: bij een Alzheimer Café of afdeling, via de DementieLijn, als belangenbehartiger of als forum moderator. Welke manier past bij jou?

Persoon die een kopje thee aan een andere persoon geeft

Organiseer een actie

Van jong tot oud, van grote tot kleine initiatieven: iedereen kan in actie komen voor Alzheimer Nederland. Kies voor een manier die het beste bij jou past en maak je actie tot een succes! Wij helpen je graag op weg met informatie, tips en een mogelijkheid om online bijdragen te verzamelen. 

Een groep vrijwilligers die juichen voor de foto

Help met je mening

Wil je je ervaringen en mening delen over allerlei zaken die met dementie te maken hebben? Neem deel aan het panel van Alzheimer Nederland, hét panel voor mantelzorgers, mensen met dementie en zorgprofessionals.

Je ontvangt dan 6-8 keer per jaar een uitnodiging voor het vrijblijvend invullen van een online vragenlijst.

alzheimerpanel

Doe mee aan onderzoek

Onderzoek naar dementie kan vaak niet zonder de inzet van mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers én mensen zonder dementie. Dat kan op  verschillende manieren: door thuis vragenlijsten in te vullen of door op locatie mee te doen aan onderzoek. Wil je ook op deze bijzondere wijze meehelpen in de strijd tegen dementie?

Stel die een hand geeft aan een arts

Training 'Goed omgaan met dementie'

Met het programma ‘Samen dementievriendelijk’ willen wij bijdragen aan zorg voor en steun aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Doe je ook onze gratis online training 'Goed omgaan met dementie'?

Oudere man op een bankje in een park met een begeleider

Steun als bedrijf

Je kunt ons op verschillende manieren steunen. Door ons bijvoorbeeld te sponsoren of zelf een actie te organiseren. Ook kun je je als partner aan ons verbinden voor een langere periode. Wat past het beste bij jouw bedrijf?

schildje bedrijfsvriend

Werken bij Alzheimer Nederland

Alle medewerkers van Alzheimer Nederland hebben één doel voor ogen: samen zorgen voor een beter leven met dementie én een toekomst zonder dementie. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega's. 

Een grote groep juichende mensen

Wat hebben we samen in 2023 bereikt?

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken