Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over hoe u zelf mee kunt helpen? Op deze pagina leest u de antwoorden op veelgestelde vragen over doneren, vrijwilliger worden en deelnemen aan onderzoek. Staat uw vraag hier niet bij? Gebruik dan het contactformulier.

Doneren

Waarom werft Alzheimer Nederland fondsen?

Alzheimer Nederland is voor de uitoefening van haar activiteiten geheel afhankelijk van bijdragen van particuliere donateurs, instellingen en bedrijven. Het is essentieel dat zo veel mogelijk mensen het werk van Alzheimer Nederland steunen, helemaal nu het aantal mensen met dementie explosief groeit en er een steeds groter beroep op ons wordt gedaan. Alzheimer Nederland werft fondsen met inachtneming van alle daarvoor geldende regels en afspraken en beschikt dan ook over het CBF-keurmerk voor steunwaardige fondsenwervende instellingen in Nederland. De stichting kent een klachtenregeling.

Waar wordt mijn geld aan besteed?

In ons online jaarverslag kunt u lezen hoe Alzheimer Nederland haar inkomsten uit onder andere donaties en giften besteedt. Alzheimer Nederland heeft het CBF-keurmerk voor goede doelen.

Vrijwilligerswerk

Welke vrijwilligersfuncties zijn er?

We hebben verschillende vrijwilligersfuncties. Bekijk hier het overzicht met alle mogelijkheden. Via de Alzheimer Academie kunt u in korte modules verder kennismaken met vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland.

Hoe kan ik mij als vrijwilliger aanmelden?

U kunt zich aanmelden via ons Vrijwilligersplein.

Bij wie kan ik meer informatie krijgen over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk?

Voor alle informatie kunt u contact opnemen met w.richter@alzheimer-nederland.nl.

Deelnemen aan onderzoek

Bekijk alle veelgestelde vragen over deelnemen aan onderzoek.