Hoogtepunten 2019 april - juni

Alzheimer Nederland zet zich in voor een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun families. Met trots tonen we een aantal van onze resultaten in het tweede kwartaal.

Dementie.nl bestaat 3 jaar!

Dementie.nl, ons platform voor iedereen die betrokken is bij dementie heeft 1 miljoen bezoekers per jaar, waarvan 1/3 terugkerend bezoeker is! Onze experts beantwoordden afgelopen 3 jaar 3.000 vragen, er verschenen 260 informatieve artikelen, 60 ervaringsverhalen, 65 blogs.

Naar dementie.nl > 

Jongens in korte broek halen nieuws met actie

Een heel jaar lang een korte broek aan, Loek (11) en Simon (12) gingen die uitdaging aan voor Alzheimer Nederland. Ja, ook in de wintermaanden! O.a. RTL nieuws pakte dit nieuws op. Wij bedanken Loek en Simon voor deze geweldige inzamelingsactie!

Start zelf een actie >

 

Statiegeldactie Dirk levert € 47.303,10 op

Twee maanden lang konden klanten van Dirk van den Broek hun statiegeldbon doneren aan Alzheimer Nederland. Dit leverde een fantastische donatie van € 47.303,10 op! Dank jullie wel voor de bijdrage aan meer onderzoek naar dementie.

Bekijk resultaten onderzoek >

200.000 mensen dementievriendelijk!

Een prachtige mijlpaal in mei: 200.000 mensen zijn dementievriendelijk of geven aan dat te willen worden. Onze ambitie is om dementievriendelijk Nederland nog veel verder te laten groeien. Op naar de 300.000! Ook ging de campagne ‘Dementievriendelijk in je werk’ van start, gericht op werkend Nederland.

Word ook dementievriendelijk

Mix & Match met Memorabel voor onderzoekers

Ook dit jaar organiseerden we met ZonMw een bijeenkomst voor jonge én gevestigde onderzoekers. Dit keer met het thema ‘Nederlands dementieonderzoek is uniek’, waar ook de paneldiscussie over ging: ‘Is dat zo en waarom dan?’

Bekijk verslag en video >

Aandacht voor dementievriendelijke ziekenhuizen

De zorg in ziekenhuizen voor mensen met dementie is ondermaats. Dat blijkt uit onderzoek onder mantelzorgers van Alzheimer Nederland en Rijksuniversiteit Groningen, dat ook werd opgepikt door diverse media.

Lees het nieuwsbericht >

Zeldzaam gen ontdekt dat beschermt tegen dementie

Een zeldzame variant van het zogenaamde ‘PLCG2’ gen beschermt tegen verschillende vormen van dementie. Dat blijkt uit het gezamenlijke onderzoek van 64 onderzoeksinstellingen uit 7 verschillende landen o.l.v. dr. Henne Holstege.

Meer over dit onderzoek >

Start campagne ‘Daar zorgen wij voor’

Alzheimer Nederland laat met een nieuwe merkcampagne de spilfunctie zien die zij in Nederland binnen het domein dementie vervult. De campagne startte in juni met commercials op televisie, radio en online. Hierin is te zien dat we een luisterend oor bieden, persoonlijk advies geven, financiële ondersteuning bieden voor onderzoek en de noodklok luiden als dat nodig is. De komende jaren kunnen wij zeker nog vooruit met deze campagne.

Daar zorgen wij voor >