Om de kwaliteit van het leven met dementie te verbeteren en aandacht te vragen voor deze ziekte is het belangrijk om uw stem te laten horen. Zo komen er regelmatig vragen vanuit de media en politiek voor ervaringsverhalen. Ook hebben houden wij bijeenkomsten met mensen met dementie om ervaringen uit te wisselen: de kerngroep dementie.

Kerngroep dementie

kerngroep-dementie_0.jpg

Sinds 2010 bestaat bij Alzheimer Nederland de Kerngroep dementie. Deze groep bestaat uit mensen met dementie. Tijdens bijeenkomsten bespreken zij hoe ze het leven met dementie ervaren. Door hun verhalen te delen zorgen zij voor meer openheid over de ziekte. Ook komen de leden op voor de belangen van iedereen met dementie. Misschien wilt u zelf ook mee komen praten!
 

Lees meer over deze kerngroep

Hartekreten

Mensen met dementie hebben deze hartenkreten gemaakt. Dit zijn tips voor mensen in de omgeving over hoe zij met u om kunnen gaan.

hartenkreten-van-mensen-met-dementie-850.jpg


Uw verhaal delen in de media

Wij vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt in de media voor dementie. En hiermee ook meer begrip in de samenleving. Vindt u dat ook belangrijk en zou u graag uw verhaal willen delen? Stuur dan een e-mail naar communicatie@alzheimer-nederland.nl. Of bel ons via (033) 303 25 02.