Er valt veel te regelen en soms is het best prettig als u daar wat hulp bij krijgt. Misschien heeft u iemand in uw omgeving die u hierbij helpt. Dit kan een beetje gek voelen. Voorheen deed u alles zelf. Toch is het belangrijk dat u openstaat voor hulp. Omdat mensen om u heen niet altijd even goed weten hoe ze kunnen helpen, kan het prettig zijn om duidelijk aan te geven wat u zelf kunt en wat niet.  Het aanvaarden van hulp kan lastig zijn. Daarom geven mensen met dementie u daar graag wat tips voor.
 


Tips

  • Zoek actief naar hulptroepen om u heen
  • Geef aan gelijkwaardig behandeld te willen worden
  • Laat u ondersteunen door een casemanager
     

Casemanager dementie

U heeft recht op een casemanager dementie. Dit is iemand die precies weet wat er geregeld moet worden en helpt u bij allerlei organisatorische dingen en hulpvragen. De casemanager weet de weg in het woud van professionele instellingen en organisaties in de regio en kan bemiddelen bij het regelen van zorg en helpen bij het maken van keuzes. 
 

Alzheimer Telefoon, Alzheimer Café en forum

U kunt bellen naar de Alzheimer Telefoon. De vrijwilligers die de telefoon beantwoorden zijn zelf ervaringsdeskundigen en kunnen u advies geven of een luisterend oor bieden. Het telefoonnummer is 0800 – 5088 en 7 dagen per week van 09:00-23:00 bereikbaar. Ook kunt u Alzheimer Cafés bij u in de buurt bezoeken. Hier zijn vaak interessante sprekers en anderen mensen met dementie of hun mantelzorgers. Een goede plek voor een goed gesprek en advies van lotgenoten.