Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Brochures in Turks en Arabisch

We hebben brochures in het Turks en Marokkaans-Arabisch. Er is ook een Nederlandstalige versie van de brochure beschikbaar.  

De brochures zijn binnenkort ook per post te bestellen.   

Zorgorganisaties en afdelingen van Alzheimer Nederland kunnen de brochure wel al bestellen via onze webwinkel.  

Pagina’s met informatie voor mensen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond

Op ons platform dementie.nl hebben we verschillende pagina’s voor mensen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Je vindt er informatie, verhalen en video’s in het Turks en Marokkaans-Arabisch. Ook staan er enkele video’s op in het Berbers. Ook de video’s uit Signaleren staan op dit platform.

Bekijk de pagina’s via: 

We hebben ook een Hulpwijzer ontwikkeld en een overzicht van zorgorganisaties die specifieke kennis hebben van bepaalde culturen. 

Brochure over diagnose stellen bij dementie voor migranten

Dementie wordt bij ouderen met dementie en een migratieachtergrond vaak pas later herkend. Ze krijgen daarom vaak pas laat een diagnose én de nodige hulp en ondersteuning. Een tekort aan informatie is één van de oorzaken hiervan. Daarom hebben onderzoekers van het Alzheimer Centrum Erasmus MC en het landelijk expertisecentrum gezondheidsverschillen ‘Pharos’, een brochure ontwikkeld. In eenvoudige taal lees je meer over hoe onderzocht wordt of iemand dementie heeft. Zo weet je beter wat je te wachten staat.  

Handige websites

  • Websites van buitenlandse Alzheimer organisaties 

  • Websites met informatie over dementie in veel talen 

  • Website met basisinformatie over dementie in acht talen: Engels, Welsch, Pools, Arabisch, Bengaals, Gujarati, Punjabi en Urdu 

  • Website van Pharos voor mantelzorgers en zorgprofessionals gericht op mensen met lage gezondheidsvaardigheden.