Resultaten

Op deze pagina vindt u alle recente resultaten van ons werk. Van onze belangrijkste resultaten voor mensen met dementie en mantelzorgers in 2016 hebben we een 'Top 10 impact' gemaakt. Bepaalt u vooral zelf de volgorde van deze Top 10!

Naar de Top 10 impact

Onderzoek

2.1 Onderzoek binnen Deltaplan Dementie.jpg

Er is veel onderzoek naar dementie nodig. Dit geeft ons meer inzicht in mogelijke oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van de ziekte. Alzheimer Nederland stimuleert en financiert onderzoek op verschillende manieren. 

Klik hier voor de resultaten 

Belangenbehartiging

2e kamer  044.jpg

Alzheimer Nederland wil de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met dementie en (hun) mantelzorgers. Dit bereiken we door ons onder meer in te zetten voor hun belangen en verbetering van de zorg. 

Klik hier voor de resultaten

Hulp en informatie

2.2 Noodklok Casemanagement.jpg

Alzheimer Nederland biedt mensen met dementie en (hun) mantelzorgers op verschillende manieren hulp, advies en informatie. Daarnaast geven we door het hele land op diverse manieren voorlichting over de ziekte. 

Klik hier voor de resultaten

Inkomsten en uitgaven

baten-bewerkt.png

In vergelijking met 2015 is het totaal van de inkomsten met meer dan €3,2 miljoen gegroeid. Het totaalbedrag aan inkomsten was in 2016 €19,4 miljoen.

Naar de inkomsten

lasten-bewerkt_0.png

Als gevolg van de hogere inkomsten lagen ook de uitgaven aan de doelbestedingen hoger dan in 2015. In totaal kwamen de lasten uit op €18,8 miljoen.

Meer over de uitgaven

Participatie van mensen met dementie en mantelzorgers

Het werk van Alzheimer Nederland draait om de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun naasten. Om ons werk goed te kunnen doen, willen we hen zelf zo veel mogelijk betrekken.

Lees hier meer over

Hoe kunt u ons helpen?

Steun Alzheimer Nederland