Juridische zaken rondom dementie in het Alzheimer Café Assen

Juridische zaken rondom dementie

Het Alzheimer Café Assen- gehouden op dinsdag 10 januari 2017 in Theater Café Podium Zuidhaege te Assen- had als onderwerp:  “Juridische zaken rondom dementie”.

Notaris Dina van Linge van notariskantoor van Linge en Tillema uit Hoogeveen gaf  voorlichting over o.a. erfrecht en familierecht. Christian Bout en Eline Groote van CB Bewind uit Hoogeveen gaven belangrijke informatie rondom bewindvoering. Dit is het ondersteunen van mensen die door omstandigheden hun financiële zaken niet meer zelf kunnen regelen. Bewindvoering geeft rust voor de klant en de omgeving. Een bewindvoerder is er voor verschillende personen: mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met dementie, psychiatrische patiënten of mensen die hun financiën niet meer overzien. Het was een interessante avond met 35 bezoekers, waarvan een aantal mensen voor het eerst aanwezig waren.

Hieronder een reactie van 2 bezoekers van het Alzheimer Café Assen van dinsdag 10 januari:

“Met onwetendheid over wat ons te wachten stond en hoe het zou gaan en wat we gingen horen of meemaken zijn we naar het Alzheimer Café gekomen. Wij hebben echt getwijfeld of het wel een goed plan zou zijn, mede omdat het accepteren van de diagnose Alzheimer nog steeds moeilijk blijkt. Maar wat zijn we nu blij dat we gekomen zijn, voor mijn vrouw en ook voor mij  kunnen we er nu toch al wat beter mee omgaan. Wij willen alle medewerkers van het Café die met ons gesproken hebben dan ook heel graag bedanken daarvoor. Het mooie boeket bloemen dat mijn vrouw zomaar ontving heeft bij haar ontroering teweeg gebracht. Het staat nu op onze tafel als een symbool van licht in onze donkere toekomst. Nogmaals heel hartelijk dank voor de warme ontvangst en lieve aandacht die wij van jullie allen mochten ontvangen. Het volgende Café op 14 februari zijn we weer present’’.

I. en T.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door