Programma

Het online Alzheimer Café is een inspirerende, leerzame maar vooral ook een gezellige ontmoeting. Prof. Dr. Marjolein de Vugt (Restaurant Misverstand) vertelt over langer meedoen met dementie. De 21-jarige Teun Toebes is verhuisd naar een verpleeghuis en deelt zijn ervaringen met ons. En onze collega’s Dinant en Rob testen jouw kennis over dementie in de Grote Dementiequiz. Dit alles wordt gepresenteerd door Marit van Bohemen. In 2016 verbleef zij 24 uur in een verpleeghuis op een gesloten afdeling met mensen met dementie. Verder is zij o.a. bekend van 'Knoop in je Zakdoek' en 'Campinglife'.

Kijk, luister en stel jouw vragen aan de gasten in de studio. Jij bent er toch ook bij? Bekijk hieronder het programma en meld je daarna snel aan. Let op: vooraf aanmelden is nodig (gratis)!

 

14:00

Opening door dagvoorzitter Marit van Bohemen

14:05

Tafelgesprek over impact corona op mensen met dementie en mantelzorgers

Marit van Bohemen gaat in gesprek met de tafelgasten over de impact van corona op mensen met dementie en mantelzorgers. Wat is er de afgelopen maanden gebeurd en wat hebben we hiervan geleerd?

Tafelgasten: Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder Alzheimer Nederland, Riekje van Vugt, vrijwilliger Alzheimer Café Drimmelen/Moerdijk en Prof. Dr. Marjolein de Vugt, Hoofd Alzheimer Centrum Limburg, Hoogleraar, GZ-psycholoog

14:25

Expert aan het woord

De buitenwereld weet vaak niet precies wat dementie inhoudt. Na de diagnose voelen veel mensen met dementie zich aan de kant gezet. Isolement en inactiviteit liggen op de loer. Prof. Dr. Marjolein de Vugt laat in de serie Restaurant Misverstand zien hoe we mensen met dementie zo goed mogelijk kunnen helpen om actief te blijven. "Als je kijkt naar wat er nog wél kan is er vaak meer mogelijk dan je denkt en dat heeft een positief effect op het welbevinden". Wat betekent dat in deze tijd waarin veel activiteiten stil zijn komen te liggen?

Prof. Dr. Marjolein de Vugt, Hoofd Alzheimer Centrum Limburg, Hoogleraar, GZ-psycholoog

14:40

De grote dementiequiz

Dinant en Rob van Alzheimer Nederland testen jouw kennis over dementie. Weet jij wat feit en fabel is? Kom erachter tijdens De grote dementiequiz.

Dinant Bekkenkamp, teamleider wetenschappelijk onderzoek bij Alzheimer Nederland en Rob Groot Zwaaftink, projectcoördinator dialoog en landelijke hulp bij Alzheimer Nederland.

15:00

Jong verhuisd naar het verpleeghuis

Teun Toebes, bekend van sTeun en Toeverlaat, zet zich in om mensen met dementie geluksmomentjes te bezorgen. Afgelopen augustus heeft hij zijn droom waargemaakt: wonen in een verpleeghuis waar mensen met dementie zijn huisgenoten zijn. Teun geeft een kijkje in zijn nieuwe leefomgeving.

Teun Toebes, sTeun en toeverlaat

15:15

Blik op de toekomst

Wat kun je de komende periode verwachten.

Julie Meerveld, hoofd belangenbehartiging Alzheimer Nederland en Lenie Brummans, vrijwilliger Alzheimer Café Best, Oirschot en Son.