Gezonder leven met MijnBreincoach

Gezond(er) leven kan 30% van de gevallen van dementie voorkomen. Maar wat is gezond leven? Veel mensen hebben daar vragen over. Daarom ontwikkelden onderzoekers van het Alzheimer Centrum Limburg een handige app: ‘MijnBreincoach’. Deze app werd zaterdag 17 maart 2018 gelanceerd als onderdeel van de bewustwordingscampagne voor de provincie Limburg ‘We zijn zelf het medicijn’. Maar iedereen kan de app en de website raadplegen.


Preventie van dementie

Volgens de onderzoekers achter ‘MijnBreincoach’ kan 30% van de gevallen van dementie voorkomen worden door gezond(er) te gaan leven. Slechts weinig mensen weten dit. Daarom maakten ze de app, waarmee mensen zelf kunnen kijken of ze een hoger risico lopen op dementie. Hoofd van het Alzheimer Centrum Limburg professor Frans Verhey over het initiatief: ‘’Proberen dementie te voorkomen is de beste optie die we momenteel hebben’’.


Inzicht in hersengezondheid

De app is gratis te downloaden en geeft u binnen twee minuten inzicht in uw hersengezondheid op basis van 12 leefstijlonderwerpen. De app helpt u bij het zetten van kleine en haalbare stappen naar een gezondere leefstijl en daarmee gezondere hersenen. Verhey: ‘’In onze campagne staan drie leefstijladviezen centraal: blijf nieuwsgierig, eet gezond en beweeg regelmatig’’. 

Voor mensen die geen smartphone of tablet hebben, is de app ook beschikbaar als website.
 

Download de app

Let op! Als u geen directe link gebruikt, kunt u in de App Store of Google Play Store zoeken op Breincoach en vervolgens downloaden

Meer informatie

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door