Mooie boottocht Wereld Alzheimer Dag

In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseerde de afdeling Midden-Kennemerland op woensdag 20 september j.l. een bootreis naar de Zaanse Schans.

Via de Alzheimer Trefpunten hadden zich van tevoren zo’n 84 mensen met dementie en hun mantelzorgers aangemeld. Daarnaast waren 11 vrijwilligers (waaronder 3 muzikanten) bereid gevonden de gasten te begeleiden.

Hoewel de gasten rond half 12 in Akersloot werden verwacht waren de eerste al kort na half 11 aanwezig. Iedereen was in een opperbeste stemming, ook omdat het een prachtige dag beloofde te worden.
De gasten en de vrijwilligers werden verdeeld over 2 boten: de Claes Horn en de Nesch. De rollators en meeste rolstoelen werden op het bovendek gehesen zodat de gasten aan de mooi gedekte tafels konden plaatsnemen.

Even na 12 uur werden de motoren gestart en ging het gezelschap op weg. De tocht ging langs het Uitgeestermeer en de Woude naar de Zaan. Onderweg haalde de Nesch de Claes Horn in en werd er enthousiast naar elkaar gezwaaid.
Na de koffie en thee verzorgde de bemanning van beide boten een heerlijke lunch. Ondertussen speelden de muzikanten Henk, Jan en George gezellige en herkenbare liedjes. Vooral de melodica van Jan was in trek, niet iedereen kende dit toetsinstrument dat door middel van blazen geluid maakt.

Rond 1 uur werd er aangelegd bij de Zaanse Schans. Vrijwel alle gasten gingen van boord om een wandeling te maken, de leuke winkeltjes te bezoeken of gewoon een lekker ijsje te eten. De muzikanten wachtten de gasten al spelend weer op wat ook veel aandacht van de andere bezoekers van de Zaanse schans trok.

Op de terugweg ging het gezelschap aan de borrel en de hapjes. Alle gasten kregen chocola en een sleutelhanger vanwege het 10-jarig bestaan van de afdeling Midden-Kennemerland.
Er werd luidkeels meegezongen met de nummers die de onvermoeibare muzikanten bleven spelen. Verzoeknummers konden worden aangevraagd en het leek of ze alles konden spelen.

Rond 4 uur was de reis ten einde en stapte iedereen van de boten. Moe maar tevreden ging iedereen weer huiswaarts.

Tijdens de hele dag heeft onze vrijwilliger Janny Borra prachtige foto’s gemaakt. Ze zijn te bekijken via de volgende link:

Foto's boottocht

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door