Herinneringen Top 50

Zorg dat je erbij bent: het allereerste Herinneringen Top 50 Concert, op zondag 12 maart vanaf 19.30 uur in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een onvergetelijke avond met de mooiste Nederlandse muziekherinneringen, gezongen door bekende Nederlandse artiesten, zoals Anouk, Brigitte Kaandorp, Waylon, Nick Schilder, Willeke Alberti en Douwe Bob. Gastheren van de avond zijn Remco Veldhuis & Richard Kemper. Mis het niet: koop nu je kaartje!

Stem mee op de top 50
Aan welk nummer heb jij mooie herinneringen? Stem mee op de Top 50 en koop tickets voor het Herinneringen Top 50 Concert. Wie weet hoor je jouw nummer terug in de Ziggo Dome! 

De opbrengst van het concert gaat naar Alzheimer Nederland. Met jouw ticket help je dus om dementie te stoppen. 💛

Koop tickets Stem op de Top 50

Muziekherinneringen

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Toch overkomt het heel veel mensen. Mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie.

Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Alzheimer Nederland heeft afspeellijsten samengesteld met hits uit de Jaren ‘30/’40, ’50/’60 en met hits uit de Jaren ‘70/’80. Om samen te luisteren met uw naaste met dementie en even terug in de tijd te gaan!

Meer muziek en dementie

erik-scherder-muziek-hersenen_0.jpg

Wat gebeurt er in je hersenen als je muziek luistert? Professor Erik Scherder vertelt erover in zijn college. 

Bekijk het college

sofia-dragt.jpg

Zangeres Sofia Dragt (bekend van De Beste Singer Songwriter) zingt het nummer ‘Sing Each Other To Sleep’.

Beluister het lied

muziekherinneringen-radio-remember.jpg

Het online radiostation Radio Remember draait dagelijks muziek gericht op ouderen met dementie.

Radio Remember

Vergeet-mij-liedjes

Op ons YouTube kanaal delen we iedere maand een Vergeet-mij-liedje. In deze korte videoportretten zingt Kim Erkens liedjes met een bijzondere betekenis voor iemand met dementie.