Nalaten aan Alzheimer Nederland

Laat u een toekomst zonder dementie na? Mensen met dementie verliezen meer dan alleen hun geheugen. De ziekte pakt woorden, herinneringen en emoties af. En vernietigt uiteindelijk het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Maar liefst één op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie.

Alzheimer Nederland zet zich in voor een toekomst zonder dementie. Met een gift in uw testament helpt u mee dementie te overwinnen. Zodat in de toekomst niemand meer zichzelf verliest.

Toegift Nalaten AN.jpg
Hoe kunt u nalaten ?
Een toekomst zonder dementie. Met uw nalatenschap kunt u deze toekomst een stap dichterbij brengen. Door naast uw dierbaren ook Alzheimer Nederland op te nemen in uw testament, kunt u bijdragen aan het vinden van een oplossing tegen dementie.

Lees meer over hoe u kunt nalaten


Vraag de brochure over nalaten aan
In onze brochure hebben wij alles over nalaten aan Alzheimer Nederland overzichtelijk voor u op een rij gezet. U vindt hierin een stappenplan over hoe u in 5 stappen uw testament opstelt, antwoorden op veelgestelde vragen en meer informatie over het executeurschap.

Vraag de brochure aan 


Persoonlijk contact
Heeft u vragen over nalaten aan Alzheimer Nederland die u graag persoonlijk bespreekt? Of wilt u er even vrijblijvend over van gedachten wisselen? Neemt u dan contact op met Pieta van der Velde of Eleonora Ludwig, adviseurs bijzondere giften. Dit kan via telefoonnummer 033-303 25 67 of nalaten@alzheimer-nederland.nl

 

 

‘Ik hoop dat door onderzoek het verlossende medicijn wordt gevonden’

Foto Nalaten.jpg

Mevrouw Van der Schaaf, heeft Alzheimer Nederland opgenomen in haar testament

‘Nu ik alleen ben, besef ik dat het wel belangrijk is aan een testament te gaan denken. Een vriendin vertelde me dat je ook een bedrag kunt nalaten aan een goed doel. Voor mij stond meteen Alzheimer Nederland vast. Ik heb iets met Alzheimer, voel deernis in mijn hart om de getroffen mensen en hun mantelzorgers. Door mijn man heb ik dat van nabij meegemaakt. Ik heb nu een legaat vastgelegd voor Alzheimer Nederland. Ik hoop en bid dat door onderzoek in de toekomst het verlossende medicijn wordt gevonden, zodat mensen hun waardigheid kunnen behouden. Wat zou het een prachtig wonder zijn als onze samenleving voor Alzheimer behoed wordt!’

 

Wat betekent uw nalatenschap?

Dementie is hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden. We willen een structurele oplossing vinden: dementie voorkomen of genezen. Hiervoor is veel onderzoek nodig. Sinds 1994 heeft Alzheimer Nederland al meer dan 355 onderzoeken gesteund met in totaal 30 miljoen euro. Dankzij deze onderzoeken weten we nu veel meer over de processen die dementie veroorzaken. Ook kunnen we nu veel sneller en nauwkeuriger een diagnose stellen. Zo komen we telkens dichterbij een behandeling die dementie kan voorkomen of genezen.

Met uw nalatenschap zorgt u dat onderzoek door kan blijven gaan. Zo helpt u mee een toekomst zonder dementie dichterbij te brengen.

11 Wiep Scheper 3.jpg

Dr. Wiep Scheper (VUmc), onderzoekt eiwitklontjes in de hersencellen: ‘De eerste resultaten van ons onderzoek zijn veelbelovend. Het is daarom zo belangrijk dat wij door kunnen gaan.’

Heeft u Alzheimer Nederland al opgenomen in uw testament?

Hartelijk dank. Wij vinden het zeer bijzonder en waardevol dat u Alzheimer Nederland heeft opgenomen in uw testament. Wij horen dit heel graag van u, zodat we u persoonlijk kunnen bedanken en u op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten.

Laat ons hier weten dat u ons heeft opgenomen