Bouw mee aan een toekomst zonder dementie. U kunt op veel manieren aan onze ambitie bijdragen. Ook op heel persoonlijke wijze: door Alzheimer Nederland in uw testament op te nemen. Daarmee steunt u iedereen die door deze verschrikkelijke ziekte wordt getroffen. En bouwt u nu mee aan een toekomst zonder dementie!

Met uw nalatenschap helpt u het noodzakelijke onderzoek naar dementie mogelijk te maken. Belangrijk, want met elke bijdrage komt de oplossing dichterbij. We begrijpen dat het niet gemakkelijk is om vast te leggen wat er moet gebeuren als u er niet meer bent. Aan de andere kant is het een geruststellend idee te weten dat u nu alles goed regelt voor later.

Nalaten aan Alzheimer Nederland

Het werk van Alzheimer Nederland kan niet bestaan zonder uw steun. Alzheimer Nederland is aangemerkt door de belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat wij vrijgesteld zijn van het betalen van erfbelastingen over schenkingen en nalatenschappen. Uw geld komt dus volledig ten goede aan het werk van Alzheimer Nederland.

De overweging om Alzheimer Nederland als begunstiger in uw testament op te nemen zal zeker een hoop vragen bij u oproepen. Vragen als: hoe moet ik een testament regelen? Kan ik alleen maar grote bedragen opnemen? Waarom is het zo belangrijk om Alzheimer Nederland op te nemen in mijn testament? Lees meer over nalaten aan een goed doel of neem voor meer informatie contact op met een van onze relatiemanagers Imke Vunderink of Eleonora Ludwig.
E: nalaten@alzheimer-nederland.nl
T: 033 – 303 25 67

Lees wat uw nalatenschap mogelijk maakt

Alzheimer Nederland maakt onderzoek mogelijk naar oorzaken, diagnose, preventie, behandeling van dementie en betere zorg voor mensen met dementie en hun naasten. Dat doen we door zelf onderzoeken te financieren, maar ook door samen te werken met onderzoekers, bedrijven en particulieren.

Gefinancierd onderzoek
Sinds 1994 heeft Alzheimer Nederland al meer dan 230 onderzoeken gesteund met meer dan 23 miljoen euro.

Alzheimer Centra
Alzheimer Nederland heeft samen met onderzoekers vier Alzheimercentra opgericht. Deze steunen we financieel maar ook praktisch, bijvoorbeeld door samen fondsen te werven. In de Alzheimer Centra komen onderzoek, behandeling en begeleiding samen. Op die manier stimuleren we dat onderzoeksresultaten snel in de praktijk worden toegepast.