Nalaten en erfbelasting

Alzheimer Nederland hoeft als goed doel geen erfbelasting te betalen over een erfenis, vanwege onze status als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit betekent dat wat u aan ons nalaat volledig wordt besteed aan ons doel: het vinden van een oplossing voor dementie. Geen erfbelasting en zeker weten dat 100% van de bijdrage goed wordt besteed is een belangrijke reden voor veel mensen om na te laten aan een goed doel.

Onderzoek

Door onderzoek mogelijk te maken, werken wij aan een toekomst zonder dementie. Mede dankzij bijdragen uit nalatenschappen hebben wij al veel onderzoek kunnen doen en hebben we belangrijke stappen kunnen zetten. Onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en naar andere vormen van dementie blijft nodig. Dit geeft ons steeds betere inzichten in de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie.

Resultaten

Onderzoek blijft noodzakelijk. Met uw nalatenschap kunnen wij onderzoeken naar dementie financieren. Wat zijn de resultaten en de huidige stand van zaken?

Bekijk de stand van zaken

Uw nalatenschap

Draag bij aan een toekomst zonder dementie. Ook als u er niet meer bent. Steun ons door Alzheimer Nederland op te nemen in uw testament. Wij informeren u graag over hoe u uw nalatenschap het beste kunt regelen volgens uw wensen.

Meer over nalaten 

Brochure over nalaten

In onze brochure hebben wij alles over nalaten aan Alzheimer Nederland overzichtelijk voor u op een rij gezet. U vindt hierin een stappenplan, hoe u in vijf stappen uw testament opstelt en antwoorden op veelgestelde vragen.

Vraag de brochure aan