Nieuwe site: www.dementie-amstelveen.nl

dementie-amstelveen

Volgens de cijfers van Alzheimer Nederland woonden in 2015 naar schatting 1800 mensen met dementie in Amstelveen, en de verwachting is dat dit aantal op zal lopen naar 2100 in 2025. Veel mensen krijgen dus in hun directe omgeving te maken met mensen met dementie, als partner, familielid, buren, vrijwilliger of vanuit hun professie.
In aanraking komen met dementie roept niet alleen emoties op, maar ook veel vragen:

  • hoe ga je er mee om?
  • wat betekent het in het dagelijkse leven?
  • hoe kom je aan de juiste hulp en ondersteuning van bijvoorbeeld een casemanager?
  • welke activiteiten zijn mogelijk?

Om dit soort vragen te beantwoorden heeft Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden (een samenwerking van zorg- en welzijnsorganisaties) het Leerplein Dementie Amstelveen ontwikkeld. De ontwikkeling van het leerplein is mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Zonmw. Vanuit het Leerplein worden leerbijeenkomsten georganiseerd en is er een website gelanceerd: www.dementie-amstelveen.nl.
Op deze site kunt u veel informatie vinden over het zorg- en ondersteuningsaanbod en over activiteiten die georganiseerd worden in Amstelveen. Ook algemenere informatie over de gevolgen van dementie, zoals financiële aspecten, verkeersdeelname en gedragsveranderingen, kunt u op deze site vinden. Naast de informatie zijn educatieve elementen opgenomen zoals de Mantelzorg in Balanstest en de module Omgaan met Veranderend Gedrag. Voor jonge mensen met dementie is een aparte pagina.

Als u specifieke vragen heeft kunt u het contactformulier van de site gebruiken. Deskundige medewerkers van Mantelzorg en Meer en Participe Amstelland zullen u dan antwoorden.


 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door