100 miljoen voor verpleeghuizen is een begin

Lobby in Den Haag

Krachtige aanpak arbeidsmarkt nodig

Het kabinet stelt 100 miljoen euro te beschikking voor verpleeghuizen en komt hiermee tegemoet aan het Manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers ‘Scherp op Ouderenzorg’. Alzheimer Nederland ziet dit als een erkenning door het kabinet van de problemen in de verpleeghuizen. “Maar”, zegt Julie Meerveld, manager Belangenbehartiging, “dit is echt nog maar een begin. Het is absoluut nog geen oplossing voor het probleem”.

Ingrijpende aanpak vereist

De omvang van het bedrag staat niet in verhouding met de problemen in de verpleeghuizen. Die vereisen een brede en ingrijpende aanpak. Naast meer goed opgeleid personeel is er ook een cultuurverandering in de verpleeghuizen nodig, met meer persoonlijke aandacht, meer activiteiten en persoonsgerichte zorg. Dat is nodig om menswaardige zorg in alle verpleeghuizen te bieden.

Waardevol beroep

Alzheimer Nederland kijkt uit naar een krachtige aanpak van de arbeidsmarkt. “Wij weten als geen ander wat een zwaar maar prachtig en waardevol beroep je hebt als professioneel zorgverlener”, aldus Meerveld. “We hopen dat heel veel mensen voor dit vak gemotiveerd worden. De 100 miljoen van het kabinet geeft alvast de aanzet, nu doorpakken is ons devies.“

Manifest 'Scherp op Ouderenzorg'

Manifest.jpg

Hugo Borst en Carin Gaemers wisten met het manifest betere zorg voor kwetsbare ouderen op de agenda te zetten. Dat juichen wij zeer toe! Lees ook ons eerdere bericht over het manifest. 

Lees bericht over manifest

 

 

Belangenbehartiging

Alzheimer Nederland wil de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met dementie en hun dierbaren. Samen met onze vrijwilligers belangenbehartiging komen we op voor hun belangen, op landelijk en lokaal niveau. We zijn voortdurend in gesprek: met beleidsmakers, zorginstellingen, politici en hulpverleners. En natuurlijk met mensen met dementie en mantelzorgers zelf. Zo weten we precies wat hun wensen en behoeften zijn.

Lees meer

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door