25.000 euro voor Alzheimer Nederland dankzij Annemarie Keizer en Kees Tol

Ontvangst cheque tijdens finale Dance Dance Dance

In een spectaculaire finale van het RTL4 dansprogramma Dance Dance Dance afgelopen zaterdag bereikten BV’ers (Bekende Volendammers) Kees Tol en Annemarie Keizer de tweede plaats! Zij dansten voor Alzheimer Nederland. En dat leverde maar liefst 25.000 euro op, te besteden aan Alzheimer Cafés in het land. 

De cheque met dit prachtige bedrag werd overhandigd aan directeur Gea Broekema en mantelzorger Dieneke Liauw. Dieneke vertelde in de uitzending hoe zij ook na het overlijden van haar man met frontotemporale dementie (FTD) nog steeds graag het Alzheimer Café in haar buurt bezoekt. “Het geeft me steun”.

Voor 6 nieuwe Alzheimer Cafés en 2.000 mensen

Gea Broekema: “Ik wil Kees en Annemarie ontzettend bedanken voor hun inzet! Want dankzij de € 25.000 euro van de VriendenLoterij kunnen wij zes nieuwe Alzheimer Cafés starten. Van deze cafés kunnen 2.000 mensen gebruik maken. Op deze ontmoetingsplekken komen mensen met Alzheimer, of familieleden van mensen die aan Alzheimer lijden, bij elkaar om te praten en gedachtes uit te wisselen.”

Maandenlange voorbereiding

Kees en Annemarie trainden  maandenlang om de meest spectaculaire dansoptredens neer te zetten. En met resultaat! Zij wisten tot het einde in de race te blijven en namen het in de finale op tegen Robin en Buddy (twee acteurs uit Goede Tijden Slechte Tijden).

Oma Annemarie leed aan de ziekte van Alzheimer

In het magazine Alz… vertelt Annemarie over de keuze voor Alzheimer Nederland:

“Mijn oma, die aan de ziekte van Alzheimer leed, was al heel ziek toen we besloten om mee te doen aan Dance Dance Dance. Door de ziekte vergat zij bijvoorbeeld de pot onder het koffieapparaat te zetten en wist ze niet meer wanneer ze naar het toilet moest. Zij is tijdens de trainingsperiode overleden. Dat was heel heftig. Je hoort ook steeds vaker dat mensen worden getroffen door deze ziekte. Dus er moet echt iets gebeuren”. 

Apetrots en dankbaar

We zijn apetrots en dankbaar dat zij Alzheimer Nederland hebben gekozen als doel van het prijzengeld. Met de € 25.000 euro die Alzheimer Nederland via de Vriendenloterij ontvangt, kunnen nog meer Alzheimer Cafés worden georganiseerd in het land om mensen te informeren, ondersteunen en in contact te brengen met lotgenoten. Dank Annemarie en Kees, jullie zijn kanjers!

Over onze Alzheimer Cafés

Een Alzheimer Café is een ontmoetingsplek met maandelijkse bijeenkomsten voor iedereen met vragen over dementie. De sfeer is overal informeel en gemoedelijk, net als in een gewoon café. Lees hier meer over de Alzheimer Cafés. Of ga naar het overzicht voor een Alzheimer Café bij u in de buurt. 

Bekijk Alzheimer Café in uw buurt

 

Magazine Alz… thuis ontvangen

Wilt u het magazine Alz… met het interview van Kees en Annemarie thuis ontvangen? Bestel dan gratis een proefexemplaar! 

Bestel een gratis Alz... proefexemplaar

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door