Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 60 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid, doet een organisatie mee voor de lijst.  De hoogst scorende organisaties krijgen de titel Best Workplace.

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland zet haar talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, duizenden vrijwilligers, onderzoekers, donateurs en collectanten werken wij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Op álle terreinen. Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in de onderzoekscentra én in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied.

Ievonne van Limpt, HR Manager Alzheimer Nederland: “Wij hebben het afgelopen 1,5 jaar gemerkt dat wij er als organisatie goed in geslaagd zijn om te opereren vanuit vertrouwen en wij dit ook écht verankerd hebben in ons doen en laten. De Corona-pandemie heeft een ongelofelijk groot beroep gedaan op onze medewerkers en leidinggevenden om vanuit dit vertrouwen te handelen. Ik denk dat wij als werkgever succesvol zijn, omdat we snel schakelen en keuzes durven maken. Zo hebben wij tijdens de corona pandemie besloten het hybride werken voor de lange termijn te omarmen en te implementeren binnen onze organisatie. Ik ben daarom extra trots dat we in dit onderzoek hebben bewezen dat we onze krachten hebben we weten te behouden en zelfs op cruciale onderwerpen een stijging hebben doorgemaakt. En nu is het de uitdaging om dit ook de komende jaren te blijven doen. Daar gaan we voor!”

Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder Alzheimer Nederland: “Ik ben echt trots op dit resultaat. Zeker ook omdat het onderzoek plaatsvond in coronatijd. We hebben de goede keuzes gemaakt en de warme werksfeer weten te behouden, ook al werkten we vaak op afstand van elkaar.  Dit zien we ook terug in onze resultaten.”

René Brouwers, directeur Great Place to Work Nederland: “De 39 Best Workplaces van 2022 hebben een organisatiecultuur gecreëerd waarin men openstaat voor nieuwe perspectieven. Onze lijst is gebaseerd op de feedback van alle medewerkers via het Trust Index medewerkersonderzoek en het ingevulde strategisch werkgeversbeleid (de Culture Audit). Deze 39 organisaties mogen met recht trots zijn op deze award en het belooft een ontzettend mooi vertrekpunt te zijn voor nóg meer succes. Een belangrijke rol dit jaar speelt empathisch leiderschap. Leiders van nu moeten continu hun blik verbreden, ruimte maken voor ieders talent en kijken naar andere perspectieven. Durven missers te delen en zich kwetsbaar op te stellen. Op deze manier bouw je een veilige werkomgeving voor iedereen.”

Over Great Place to Work

Al 35 jaar helpt Great Place to Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie.

Great Place to Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging van de onderzoeksresultaten. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 10.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Kijk op www.greatplacetowork.nl voor meer informatie over het onderzoek.