Alzheimer Nederland ontvangt 34.190 euro dankzij de VriendenLoterij

Alzheimer Nederland heeft € 34.190,- ontvangen van de VriendenLoterij, dankzij het televisieprogramma ‘Keep It Cool’ van SBS6. De Volendamse zanger Simon Keizer streed samen met twee vrienden in de zenuwslopende spelshow mee voor een zelfgekozen goed doel. Afgelopen dinsdag wist hij zijn hoofd cool te houden en met zijn deelname € 34.190,- in de wacht te slepen voor Alzheimer Nederland.

Marco Blom, interim directeur Alzheimer Nederland: “We zijn ontzettend blij met deze bijdrage en willen Simon heel hartelijk bedanken hiervoor! Van dit geld kunnen wij verder onderzoek naar de verspreiding van schadelijke eiwitten financieren. Bij de ziekte van Alzheimer ontstaan twee schadelijke eiwitten. Eén eiwit zorgt voor schade buiten de hersencellen en een ander eiwit zorgt voor schade in de hersencellen. Hoe dit eiwit gezonde cellen besmet en zich uitzaait is onduidelijk. Met deze studie willen de onderzoekers de processen binnen zenuwcellen blootleggen die hieraan bijdragen. Als we deze processen beter begrijpen zou het ziekteverloop van alzheimer in een vroeg stadium kunnen worden afgeremd.”

Zanger Simon Keizer: “Ik speel voor Alzheimer Nederland, omdat ik van dichtbij heb gezien wat deze vreselijke ziekte met mensen doet. Met deze bijdrage wil ik Alzheimer Nederland steunen in hun strijd deze ziekte een halt toe te roepen.”

Alzheimer Nederland en de VriendenLoterij

De Vriendenloterij ondersteunt Alzheimer Nederland al sinds 2002 voor financiering van wetenschappelijk onderzoek naar dementie en voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Dat wordt mogelijk gemaakt door alle deelnemers aan de VriendenLoterij. 

Keep It Cool

Keep It Cool is een zenuwslopende spelshow waarin BN’ers strijden tegen hun eigen hartslag. Voor elke vraag of opdracht krijgt de gast 200 hartslagen. Elke overgebleven hartslag is geld waard. Hoe meer hartslagen er overblijven, hoe meer er te winnen valt voor een goed doel gesteund door de VriendenLoterij. Nick Schilder presenteert dit SBS6-programma.

Meer lezen


 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door