Alzheimer Nederland verwelkomt eerste Bedrijfsvrienden

Schildje van Bedrijfsvriend Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland startte in 2020 met het 'Bedrijven Programma '. De bedrijven achter de Tovertafel, de CRDL en de BeleefTV sloten zich als eerste aan als Bedrijfsvriend. Samen zetten wij ons in voor een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

We stellen de eerste drie Bedrijfsvrienden van Alzheimer Nederland graag aan je voor. En hebben hen gevraagd waarom ze besloten om Bedrijfsvriend te worden.

"Nauw verbonden met Alzheimer Nederland"

De Tovertafel is een bewezen effectief product om apathie te doorbreken. Het is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de vertrouwde eettafel bijvoorbeeld. In het kastje zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor waarmee de interactieve spellen op tafel worden geprojecteerd.

Tover, de makers van de Tovertafel, voelen zich nauw verbonden met Alzheimer Nederland. "We zetten ons allebei in om de kwaliteit van het leven van mensen met dementie te verbeteren. Ook steunen we jullie streven om dementie in de toekomst te voorkomen en genezen."

"Onmisbaar bij het terugdringen van dementie"

De CRDL ('cradle') is een interactief zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. Door allebei een hand te leggen op de CRDL, komt deze tot leven. Er komen herkenbare geluiden uit (van onder meer de zee, vogels en muziekinstrumenten), die veranderen als je elkaar op verschillende manieren aanraakt.

De organisatie achter de CRDL vertelt waarom CRDL Bedrijfsvriend wilde worden: "Alzheimer Nederland is niet alleen onmisbaar als het gaat om het terugdringen van dementie, maar ook bij het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie. Elkaar aanraken, aandacht geven en contact blijven maken, ondanks de ziekte. Dat brengt ons als organisaties dichter bij elkaar."

 "Impact van dementie toont belang van Alzheimer Nederland"

De BeleefTV is een interactieve, mobiele activiteitentafel, speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Het spelen van stimulerende spelletjes, het luisteren van muziek en het ophalen van herinneringen brengt de bewoners van zorginstellingen dichter bij elkaar en hun omgeving.

"Door ons werk zien we dagelijks de gevolgen van dementie. Dan besef je hoeveel impact dit heeft op de samenleving. En dan weet je ook hoe belangrijk het werk van Alzheimer Nederland is." Aldus het bedrijf achter de BeleefTV. Om ons werk te ondersteunen schenkt het bedrijf bij iedere gratis en vrijblijvende proefweek 25 euro aan Alzheimer Nederland. "Ook trainen we met een team van collega’s voor de estafette-fietstocht 2bike4alzheimer. Ons doel is om tienduizend euro bij elkaar te fietsen." 

Stan Koedam teamleider Acties & Evenementen Alzheimer Nederland

Vragen over zakelijk bijdragen?

Overweeg je om ook Bedrijfsvriend te worden en verschil te maken voor mensen met dementie en hun dierbaren? We bespreken graag samen wat past bij je bedrijf. Zo komen we tot een verbinding die wederzijdse vooruitgang brengt. Neem gerust contact op met Stan Koedam via (06) 57 26 44 62 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door