Ga direct naar de contentGa direct naar de content

De ambassadeurs van deze actie hebben hun mooiste herinneringen van het afgelopen jaar opgeschreven en in de speciale Herinneringen Kerstbal gedaan, die ze vervolgens in hun eigen kerstboom ophangen. Alle drie kennen zij de impact van dementie en ook het verdriet om een dierbare die herinneringen die je samen deelt langzaam kwijtraakt.    

Zo deelt Tooske haar herinnering aan oud en nieuw met de familie waarbij alles tegenviel maar het daardoor de avond van hun leven werd. Anita moest dit jaar afscheid nemen van haar lieve hond Ollie en wil de boswandelingen samen nooit vergeten. Voor Frank van der Lende was het een bijzonder jaar: “Mijn mooiste herinnering aan 2022 is de geboorte van mijn zoontje. De ochtenden samen aan de ontbijttafel als mijn vriendin nog even ligt bij te slapen. Die vader-zoon momenten, die zijn zo speciaal. Dat wil ik nooit vergeten.” Stilstaan bij de bijzondere gebeurtenissen uit het voorbije jaar, met de Herinneringen Kerstbal leg je samen die herinneringen vast. En het levert mooie gesprekken op bij het kerstdiner.  

Over de Herinneringen Kerstbal 

De Herinneringen Kerstbal is een persoonlijk, waardevol cadeau voor jezelf of een dierbare. De glazen kerstbal (diameter 8 cm) zit in een doosje samen met 10 kleine kaartjes en ringetjes. Deel met je dierbaren je mooiste herinneringen van afgelopen jaar en schrijf deze op de kaartjes. Stop ze opgerold in de glazen bal, sluit deze af met het kurkje en hang de bal met jaartal in de kerstboom. Zo maak je er een hele persoonlijke kerstbal voor 2022 van. Om de herinneringen ieder jaar met het optuigen van de boom opnieuw te beleven.   

De Herinneringen Kerstbal is voor 7,95 verkrijgbaar bij Karwei, Gamma, Blokker, Intratuin of op alzheimer-nederland.nl.  

Een mooi cadeau met een éxtra goed gevoel 

Van iedere verkochte kerstbal gaat €3,50 naar dementieonderzoek. En dat is hard nodig; 1 op de 5 mensen krijgt namelijk dementie. Alleen door méér onderzoek kunnen we dementie stoppen. Help mee door de Herinneringen Kerstbal te kopen. Dank 💛