Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Ank Bijleveld-Schouten is sinds januari 2022 waarnemend burgemeester van Almere en was daarvoor minister van Defensie. Ze is al tientallen jaren actief bij gemeente, provincie en Rijk. Ze vindt het een eer de nieuwe voorzitter van de Raad van toezicht van Alzheimer Nederland te zijn. “Ik hoop samen met het bestuur te werken aan de verdere positionering van de organisatie. Steeds meer mensen krijgen of zelf of in hun omgeving met alzheimer te maken, we willen er voor hen zijn.”

Michel van de Coevering is CFO van leasemaatschappij Hiltermann Lease Groep. Van de Coevering was de afgelopen jaren CFO bij Schuberg Philis en daarvoor bij Kempen & Co. “We kennen tegenwoordig vrijwel allemaal wel mensen in onze directe of indirecte omgeving met dementie. De impact ervan is enorm groot. Het is voor mij een eer om in de Raad van Toezicht, als één van de vele vrijwilligers, een steentje bij te mogen dragen aan een toekomst zonder dementie en een beter leven mét dementie. Ik kijk ernaar uit samen het verschil te maken.”

Directeur-bestuurder Gerjoke Wilmink: “Uiteraard ben ik Liesbeth Spies en Frans Spijkers zeer erkentelijk voor hun inzet de afgelopen jaren in Alzheimer Nederland. Zij hebben het geweldig gedaan. Ik ben blij dat we goede opvolgers hebben gevonden en kijk zeer uit naar de samenwerking met Ank Bijleveld en Michel van de Coevering.”

Leden Raad van Toezicht

De RvT van Alzheimer Nederland bestaat verder uit Vincent van den Boogert, Valery Lemmens, Judith Coster en Shequita Kalloe.