De beursgong luiden voor aandacht voor preventie van dementie

Met een slag op de gong vragen prof. dr. Marjolein de Vugt en prof. dr. Frans Verhey van het Alzheimer Centrum Limburg samen met directeur-bestuurder Gerjoke Wilmink en adjunct directeur Marco Blom van Alzheimer Nederland aandacht voor preventie van dementie. Dit deden ze vandaag op de gongceremonie van AEX-index in Amsterdam.
 

Geen behandeling voor dementie

We worden steeds ouder en daarom zal dementie volksziekte nummer één worden. In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. Op dit moment zijn in Nederland 270.000 mensen met dementie en dit aantal zal stijgen naar 690.000 mensen in 2055. Er is geen behandeling voor deze hersenziekte.


We zijn zelf het medicijn

Onderzoek toont aan dat leefstijl verantwoordelijk is voor 30% van het aantal gevallen van dementie. Echter is minder dan de helft van de Nederlanders hiervan op de hoogte. Dit toont het belang aan van meer bewustwording rondom preventie van dementie. Met de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ loopt het Alzheimer Centrum Limburg voorop in de preventie van dementie. De MijnBreincoach app ondersteunt hierbij. Deze app brengt snel de hersengezondheid in beeld, je bent tenslotte zelf het medicijn!
 

Over Alzheimer Centrum Limburg

Het Alzheimer Centrum Limburg is een samenwerkingsverband tussen diverse gezondheidszorginstellingen in Limburg, het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht. Het Alzheimer Centrum Limburg maakt zich sterk voor een beter leven voor mensen met dementie en hun naasten. Hiervoor maakt het op unieke wijze een koppeling tussen vooraanstaand klinisch onderzoek, hoogwaardige patiëntenzorg en innovatieve maatschappelijke projecten. Het Alzheimer Centrum Limburg werkt nauw samen met Alzheimer Nederland.
 

Houd uw brein gezond

Breintraining-400-206.jpg

Volg de gratis breintraining

 

Alzheimer Centra

Alzheimer-Centra.png

Bekijk de Alzheimer Centra

 

MijnBreincoach app

MijnBreinCoach-app-400-206.jpg

Meer over de app

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door