Beweegprogramma voor mensen met dementie

beweegonderzoek

Wie kan meedoen: Thuiswonende mensen met een beginnende vorm van dementie, van 60 jaar of ouder.
Waar: Nijmegen, Wijchen, Malden

Meer informatie en deelname

Beweging is goed voor uw lichamelijke fitheid en gezondheid. Mogelijk is het ook goed voor uw denkvermogen en geheugen. En wat is het effect van een combinatie van beweging en tegelijkertijd stimuleren van het geheugen? Dit gaan wij onderzoeken door te kijken naar het effect van drie verschillende beweegprogramma’s op uw lichamelijke fitheid, denkvermogen en geheugen.

Hoe zien de beweegprogramma’s eruit?

Als u mee doet aan het onderzoek wordt u willekeurig ingedeeld in één van de drie beweegprogramma’s. Programma 1 is een fietstraining op een home trainer. Programma 2 is een interactieve fietstraining op een home trainer. Tijdens het fietsen volgt u een fietsroute op een scherm dat voor u staat. Hierdoor lijkt het alsof u door de omgeving fietst. Tijdens het fietsen voert u enkele opdrachten uit. Programma 3 bestaat uit rek-en-strek oefeningen om de spieren en de gewrichten los te maken en los te houden.  Alle beweeglessen zijn drie keer  per week gedurende 12 weken. U krijgt één-op-één begeleiding van een goed ingewerkte trainer.

De metingen

Om te onderzoeken wat de effecten zijn van de beweegprogramma’s voeren we op 3 momenten verschillende metingen uit, waarbij we onder andere kijken naar uw fysiek functioneren, aandacht en geheugen.

De beweeglessen en de meetmomenten zullen in overleg met u plaatsvinden in een wijkcentrum of dagopvang bij u in de buurt.

Wie kan meedoen?

  • U bent 60 jaar of ouder;
  • U heeft geheugenklachten (diagnose beginnende dementie);
  • U bent gemotiveerd om mee te doen aan een beweegprogramma

Geïnteresseerd? 

Bent u geïnteresseerd en/of heeft u vragen? Neem dan contact op met:

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door