Collecteren voor een toekomst zonder dementie: nu ook via QR-iDEAL

Van 4 tot en met 9 november vindt de collecteweek van Alzheimer Nederland plaats. Meer dan 20.000 collectanten gaan van deur tot deur om geld in te zamelen voor een toekomst zonder dementie. Dit jaar zijn zij allemaal uitgerust met een iDEAL QR-code. Zo kan iedereen zelfs met een mobiele telefoon doneren.

Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland. Om dat te stoppen moet wetenschappelijk onderzoek gedaan worden. En dat kost geld. Gelukkig willen steeds meer mensen hieraan bijdragen. De collecteopbrengst groeit al vijf jaar op rij, met 2018 als recordjaar. Zelfs zonder contant geld kunnen mensen tegenwoordig een donatie doen. De geefbereidheid van het Nederlandse publiek voor een toekomst zonder dementie neemt toe en daarnaast willen steeds meer mensen collecteren.
 

Hoe werkt doneren met iDEAL QR?

Iedereen met een mobiele telefoon kan doneren dankzij iDEAL QR: scannen is mogelijk met de mobiele bank-app van ABN AMRO, ING, Rabobank en Knab, de Tikkie-app, de fotocamera van een iPhone of een generieke QR-scanner. Na het scannen van de QR-code wijst de betaling zich vanzelf. Standaard staat het donatiebedrag op € 3,50, maar dit kan gemak­kelijk aangepast worden. Alles gaat veilig via de bank.
 

Directeur Gerjoke Wilmink gaat ook op pad

‘Ook ik ga met de collectebus op pad in mijn woonplaats Amstelveen’, aldus Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland. ‘De verwachtingen zijn hooggespannen. Jaarlijks halen we alleen al met contant geld steeds meer geld op voor onderzoek. Met de QR-donatiemogelijkheid kunnen we het bedrag hopelijk verhogen. Ik ben er klaar voor.'
 

Geen contant geld in huis? Geen probleem

Ook Tamara Verheul, collectant in Utrecht verheugt zich op de collecte: ’Ik merk dat mensen echt bereid zijn te geven. Als men het doel de moeite waard vindt, gaat men toch nog op zoek naar mogelijkheden om te geven. iDEAL QR is een mooie oplossing voor mensen die geen geld in huis hebben of het gewoon makkelijk vinden om hiermee te betalen. Ik ben klaar voor mijn vierde collecte.'
 

Ook medewerkers van Currence zetten zich in

De medewerkers van Currence, merkeigenaar van onder andere iDEAL, zetten zich volgende week ook in voor Alzheimer Nederland. Zij gaan in de collecteweek op pad in de buurt van hun kantoor in Amsterdam en brengen daarbij vooral het gemak van doneren met iDEAL QR onder de aandacht. iDEAL heeft daarnaast een extra bijdrage van € 500,- toegezegd.
 

Collectant gemist?

Collectant gemist? Geef dan alsnog via de iDEAL QR-code op onze website.

> Geef alsnog via QR-code

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door