Veel onderzoek weer voorzichtig opgestart. Help je mee?

doe mee aan onderzoek computerprogramma spel

Aan het begin van de coronacrisis werd veel wetenschappelijk onderzoek tijdelijk gestopt om nieuwe gevallen van corona te voorkomen. Inmiddels wordt veel onderzoek voorzichtig weer opgestart. Natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen! Maar met dit belangrijke onderzoek komen nieuwe behandelingen en nieuwe vormen van zorg en ondersteuning weer een stap dichterbij. Doe je ook mee?
 

Verschillende onderzoeken

Op dit moment lopen verschillende onderzoeken waar we nog deelnemers voor zoeken. Hieronder geven we je een totaaloverzicht.
 

1. Beter omgaan met dementie

Via het computerprogramma 'Alzheimer Care Trainer' (ACT), leer je als naaste van iemand met dementie om te gaan met verschillende situaties. Als deelnemer aan het onderzoek doorloop je het programma en geef je de onderzoekers jouw reactie op de spelsituaties en de gebruiksvriendelijkheid.

> Test nu mee

 

2. Activiteiten voor mensen met dementie

Veel mensen met dementie zijn op zoek naar leuke of nuttige activiteiten. Tegenwoordig zijn veel activiteiten echter online. Het onderzoek ‘FindMyApps’ wil mensen met dementie helpen om goede, passende en gebruiksvriendelijke apps te vinden. Bijvoorbeeld spellen of apps om in contact te blijven met familie. 

> Doe mee aan dit onderzoek (Externe website)

 

3. Medicijnonderzoek


Op verschillende locaties in Nederland wordt het onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer hervat.

> Bekijk het overzicht
 

Meer onderzoeken

Op onze website staan tientallen onderzoeken voor mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers om aan mee te doen. Sommige onderzoeken zijn op zoek naar deelnemers voor een onderzoek naar een nieuw medicijn of een nieuwe vorm van hulp. Andere onderzoeken zijn juist op zoek naar uw mening. Op onze website staan alle onderzoeken geordend op thema. En u ziet snel of u in aanmerking komt voor deelname en of u thuis aan het onderzoek kunt deelnemen.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door