Deelnemen aan onderzoek naar veranderend gedrag

Wanneer uw naaste dementie heeft, zal haar gedrag op den duur veranderen. Dat kan ingewikkeld zijn, bijvoorbeeld als uw naaste ineens achterdochtig of agressief wordt.

Roept het gedrag van uw naaste vragen bij u op? En wilt u handvatten om hier beter mee om te gaan? Meld u dan aan voor dit online onderzoek van Alzheimer Nederland in samenwerking met Trimbos, VUmc, Nivel en Geriant. 

Wie kan meedoen?

U kunt meedoen aan het onderzoek als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • 18 jaar of ouder.
  • U bent een familielid van iemand met de diagnose dementie en heeft minimaal een keer per week contact.
  • Uw naaste met dementie woont nog thuis (niet in zorginstelling).
  • Uw naaste vertoont (een of meerdere) van de volgende gedragingen: afhankelijk gedrag, agressie, achterdocht, lusteloosheid, nachtelijke onrust of verbloemend gedrag.
  • U hebt dagelijks toegang tot het internet.

Zo werkt het onderzoek

Wanneer u deelneemt aan het onderzoek krijgt u online tips en adviezen die u kunt lezen of bekijken. Daarnaast vragen we u om drie keer een vragenlijst in te vullen. Dit kan allemaal thuis, op een moment dat het u uitkomt, met behulp van uw eigen computer. 

Door deel te nemen aan het onderzoek helpt u ons om de tips en adviezen nog beter te maken!

Aanmelden

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan dit onderzoek? Mail dan naar Judith Huis in het Veld (j.huisinhetveld@vumc.nl). Zij zal u vervolgens per e-mail een uitgebreide informatiebrief sturen.

Vragen

Heeft u vragen over het onderzoek, ook dan kunt u contact opnemen met Judith Huis in het Veld (per mail of telefonisch via 020-4445365).

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door